Fă cadou 
un copăcel
Daruiește-ți ziua de naștere
logo-plantam-fapte-bune@2x

Din 2011, contribuim la creșterea suprafeței împădurite a României și nu o facem singuri.

Acțiunile noastre au la bază implicarea tuturor celor care ne susțin fie prin participarea la acțiunile de împădurire, fie prin suport financiar.

Plantarea unui puiet și îngrijirea lui până la reușita finală costă echivalentul în RON a 4 EURO. Printr-un simplu calcul, vei afla câți copaci puteți planta, prin implicarea companiei în care îți desfășori activitatea.

Iar dacă decizi să te implici, îți comunicăm că plata trebuie efectuată până la 31 decembrie pentru a se considera parte din anul fiscal în curs; dacă plata se face după această, va fi considerată sponsorizare aferentă anului următor.
Cum redirecționezi 20% din impozitul pe profit al companiei tale?
– completezi contractul de sponsorizare cu datele firmei și cu suma de sponsorizare și îl trimiți în format editabil la adresa [email protected]
– ulterior vei primi acces din partea noastră pentru a semna electronic.
Ce facem noi?
- Ne respectăm promisiunea și plantăm pentru tine
- Te invităm alături de noi, la acțiunile de plantare din primavară sau toamnă

Condițiile cumulative pentru această facilitate fiscală

1. Compania trebuie să fie plătitor de impozit pe profit;
2. Acțiunea trebuie justificată prin contract încheiat potrivit prevederilor legale;
3. Fondurile direcționate trebuie să fie sub cea mai mică dintre limitele precizate mai jos:
    a. 0.75% din cifră de afaceri, sau
    b. 20% din impozitul pe profit datorat.

În cazul în care suma depășește cele 2 condiții procentuale, diferența este considerată deductibilă dar pentru perioada fiscală următoare și se deduce din impozitul pe profit aferent următorilor 7 ani.

Legea Sponsorizării (32/1994) și Codul Fiscal (227/2015), cu modificările și completările ulterioare, permit contribuabililor plătitori de impozit pe profit să investească în dezvoltarea societății românești, fără niciun cost. Plătesc impozit pe profit companiile cu peste 1,000.000 EURO cifră de afaceri, care pot direcționa până la 20% din impozitul pe profit către ONG-uri – în limita a 0.75% din cifra de afaceri – sumă ce se poate scădea din impozitul pe profit de plată.

Condiția pentru a beneficia de facilitatea fiscală este, ca la data încheierii contractului, beneficiarul sponsorizarii este fie înscris în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale.

Formularul D177

În urma modificărilor recente din Codul fiscal, firmele au la dispoziție o nouă facilitate privind sponsorizările, prin redirecționarea a 0,75% din cifra de afaceri sau 20% din impozitul pe profit datorat. Este vorba despre Formularul D177 prin care sponsorizarea se poate face retroactiv, pentru impozitul plătit de firme pe anul trecut.

Așadar, dacă nu ai redirecționat  0,75% din cifra de afaceri sau 20% din impozitul pe profit datorat pentru anul 2023, o poți face către Asociația EcoAssist, inițiativa Plantăm fapte bune în România, până în 25 iunie 2024. 

Ce ai de făcut:

1. completezi contractul de sponsorizare disponibil aici
2. completezi formularul D177 disponibil aici (redirecționarea se efectuează prin intermediul formularului D177 "Cerere privind redirecționarea impozitului pe profit/impozitului pe veniturile microintreprinderilor" prevăzut de OPANAF 1679/2022, care trebuie depus în termen de maximum 6 luni de la data depunerii declarației anuale de impozit pe profit D101, respectiv până în data de 25 iunie 2024, pentru impozitul pe profit datorat aferent anului 2023).
3. Ne trimiți contractul prin email la adresa  [email protected]
4. Depui D177 în spațiul privat virtual al firmei tale, de pe site-ul ANAF.

De restul se va ocupa ANAF (în termen de 45 de zile de la depunerea formularului D177, ANAF va prelucra cererea si va plăti direct către ONG suma cerută pentru redirecționare de societatea ta. Încheierea contractului de sponsorizare (vezi punctul 1) rămâne valabil). 

NU UITA!

Dacă nu ai făcut sponsorizări deductibile în 2023, o mai poți face până în 25 decembrie 2024.
În cazul în care în 2023 nu ai atins plafonul maxim de 0,75% din cifra de afaceri sau 20% din impozitul pe profit datorat, mai poți redirecționa restul banilor către un ONG până în 25 decembrie 2024.

De ce să ne susții?

Cifrele noastre spun totul despre perseverența cu care, an de an, ne facem treaba: aproape 48.000 de voluntari au plantat și îngrijit peste 3.500.000 de copăcei pe un total de 826 hectare de terenuri publice neproductive în 35 de judeţe. În ultimii ani, munca voluntarilor a fost înlocuită de cea a zilierilor și a echipamentelor mecanizate, singura modalitate prin care acțiunile au fost posibile din cauza pandemiei care a impus distanțarea socială.

Dacă vrei să ne cunoști, te invităm la următoarele acțiuni pe care le vom organiza în primăvara și toamna acestui an.
magnifiercrosschevron-down