Fă cadou 
un copăcel
Daruiește-ți ziua de naștere
logo-plantam-fapte-bune@2x

Leţcani, locul în care voluntarii ieşeni au plantat fapte bune

plantat

În data de 19 noiembrie, „Plantăm fapte bune în România”  a acţionat în 7 din cele 9 judeţe anunţate (acţiunea din Harghita a avut loc în data de 12 noiembrie, iar cea din Timiş a fost amânată pentru primăvara anului viitor, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile care au dus la inundarea suprafeţei respective).

La Leţcani, localitate din judeţul Iaşi, 300 de voluntari au plantat 9.000 puieţi de frasin şi stejar pe o suprafaţă de 2 hectare care fac parte dintr-o zonă care se confruntă frecvent cu alunecările de teren. Puieţii rămaşi vor fi plantaţi săptămâna acesta, prin implicare localnicilor la solicitarea primăriei locale. La Leţcani, „Plantăm fapte bune în România” a realizat a doua acţiune de împădurire, după ce în primăvara acestui an, voluntarii au plantat primii puieţi aici.

La nivel naţional  aproape 4.100 de voluntari au împădurit în data de 19 noiembrie o suprafaţă de peste 42.2 hectare, în cele 8 judeţe menţionate. Numărul de puieţi plantaţi este de 92.743.

 ”Mă bucură faptul că la fiecare acțiune ni se alătură oameni care au înțeles cât de importantă este implicarea lor în acțiunile noastre. Au fost alături de noi Cercetașii din Valea Lupului, Greenpeace, ISU, Jandarmeria Iași, RoRec, Optymyze, UBIS, Unicredit Bank, Liceul cu Program Sportiv, Organizații studențești (TERIS, ASCIS, ASTCM, LSETH) Uniunea Studenților din România, Intertrans Iași, Primăria Lețcani, Direcția Silvică Iași și mulți voluntari independenți.

Îmi doresc ca toți cei care au fost alături de noi la acțiunea din toamnă să ne fie și pe viitor alături pentru că doar împreună putem face lucruri mărețe”, mărturiseşte Livia Bibire, coordonator judeţean Iaşi.

Pe pagina de Facebook a iniţiativei https://www.facebook.com/PlantamFapteBuneInRomania/  pot fi găsite imagini și alte materiale din timpul acțiunii de împădurire, căutând   #plantamfaptebune.

Voluntarii participanţi vor primi în urma activității de plantare sau de organizare o diplomă Green Endorsement, recunoscută în CV de peste 30 de companii de renume.

Acţiunea din 19 noiembrie a fost realizată cu sprijinul următorilor parteneri instituţionali: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Romsilva, Jandarmeria Română şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Partenerii şi sponsorii locali au fost: Directia Silvică Iaşi, Primăria Lețcani, Uniunea Studenților din România, Crucea Roșie Iași, Optymyze, UniCredit Bank şi  Xerox.

Sponsorii acţiunii au fost: UniCredit Bank, UniCredit Leasing, Kaufland  România, Dedeman, Renania, CA Immo, FAN Courier, Coca-Cola HBC Romania şi Tibbett Logistics.

În data de 19 noiembrie am schimbat în bine soarta pădurilor din România.

magnifiercrosschevron-down