Fă cadou 
un copăcel
Daruiește-ți ziua de naștere
logo-plantam-fapte-bune@2x

Am impadurit 8.5 ha de teren in aceasta toamna

În această toamnă, în cadrul Mișcării „Plantăm fapte bune în România” au fost realizate acțiuni de împădurire în trei județe din țară: Ialomița (localitatea Armășești), Argeș (localitatea Tigveni) și Timiș (localitățile Livezile și Dudeștii Vechi).

Peste 1400 de voluntari din cadrul companiilor, dar și a comunităților locale au plantat specii de frasin, plop alb, gorun și glădiță pe aproximativ 8.5 ha. Plantările au fost realizate în baza unor proiecte tehnice, pe terenuri degradate sau în pericol de alunecare ce aparțin autorităților locale.

Sponsorizarile primite în această toamnă se ridică la suma de 24.202 RON, fiind obţinute din partea companiilor Japan Tobacco International, S.C. Ecovalor S.R.L. şi compania de avocatură Tuca Zbarcea & Asociatii.

Prima acțiune de plantare a avut loc în data de 29 octombrie în comuna Armășești din județul Ialomița. Au participat 388 de voluntari din localitatea Armăşeşti, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ialomiţa cat şi din companiile BGS, JTI, PROVIDENT, UPS şi XEROX. Acestia au împădurit circa 5 ha de teren cu specii de mojdrean (fraxinus ornus), plop alb (populus alba) şi glădiţă (geditsia triacanthos).

„Ne bucurăm că am putut da o mână de ajutor la împăduririle din Armăşeşti, că am contribuit la înverzirea localităţii. Cei peste 30 de voluntari Xerox au plantat, la sfârşitul lunii octombrie, peste 800 de puieţi de plop alb, pe o suprafaţă de un hectar, și nu se vor opri aici. Ne-am propus să îngrijim copacii pe care i-am plantat în toamnă şi pe viitor. Astfel, în mai 2012, vom participa la o nouă acţiune de întreţinere a copacilor din Armăşeşti“, afirmă Ioana Bulat, PR Manager Xerox România. “Iar între timp ne asigurăm că toate documentele folosite în acest program sunt verzi, Xerox tipărindu-le pentru Plantăm Fapte Bune cu ajutorul echipamentelor sale cu amprentă de carbon redusă, pe hârtie reciclată.“

Sâmbată, 5 noiembrie, s-a desfășurat a doua acţiune de împădurire, în localitatea Tigveni din judeţul Argeş, fiind coordonată de către ONG-ul organizator judetean Grupul pentru Educaţie şi Ecologie Argeş şi Asociaţia EcoAssist din Bucureşti. În această localitate 350 de voluntari din localitatea Tigveni, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Arges şi din companiile Provident, Dr. Oetker, Holcim-Ecovalor, Rompetrol, Adobe, Danone, Orange şi Asociaţia Hidroterapia Bucureşti au plantat 4.000 de puieţi de gorun şi frasin pe un 1 hectar de teren aparținând Consiliului Local. Plantările s-au făcut în funcție de indicațiile din proiectul tehnic elaborat de Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice Piteşti.

Acțiunea de împădurire din județul Timiș a avut loc în data de 19 noiembrie, în localitățile Livezile şi Dudeştii Vechi. 664 de voluntari din cele doua localitati, vanatori, membri din ONG-urile Noua Acropolă, Liga Studenţilor Chimişti, Fundaţia Bethany, Salvaţi Copiii Timiş, Eco Tires, Facultatea de Horticultură şi Silvicultură, specializarea Silvicultură şi Peisagistică cat si angajati din companiile P&G, Alcatel, Flextronics, Rotary, PricewaterhouseCoopers, Unicredit Tiriac Bank, Bosch Communication, HELLA KGaA Hueck & Co. şi Consultant CaliVita International au plantat 8000 de puieți de frasin pe 2 ha de teren agricol degradat, conform specificațiilor proiectului tehnic. Campania a fost coordonată de Asociaţiile Timişoara.ro şi Eco Club Timişoara şi a beneficiat de implicarea Eventeam UK.

În luna noiembrie Mișcarea „Plantam fapte bune in România” și-a propus realizarea de împăduriri în alte trei localități: Ardud (Satu-Mare), Tăureni (judeţul Mureş), respectiv Pădureni (Vaslui). În condițiile unei secete prelungite, care amenința compromiterea arborilor plantați, s-a luat hotărârea amânării. Campaniile din aceste județe vor fi reluate, în condiții optime, în primăvara anului viitor.

magnifiercrosschevron-down