Fă cadou 
un copăcel
Daruiește-ți ziua de naștere
logo-plantam-fapte-bune@2x

Sâmbătă, 5 noiembrie 2011, Mişcarea „Plantăm fapte bune în România” derulează acţiune de împădurire în comuna Tigveni

Sâmbată, 5 noiembrie, va avea loc a doua acţiune de împădurire organizată în această toamnă în cadrul mişcării „Plantăm fapte bune în România!”. Va fi împădurit aproximativ 1 hectar în comuna Tigveni.

În acest weekend se anunţă participarea a 350 de voluntari din localitatea Tigveni, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean şi din companiile Provident, Dr. Oetker, Holcim-Ecovalor, Rompetrol, Adobe, Danone, Orange şi Asociaţia Hidroterapia Bucureşti. Aceștia se vor alătura iniţiativei atât în acţiunea de plantare a puieţilor, cât şi la acţiunile de completare şi întreţinere a puieţilor pe următorii ani, până la declararea stării de masiv.

Voluntarii vor planta 4.000 de puieţi de gorun şi frasin, potrivit proiectului tehnic elaborat de Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice Piteşti. Terenul ce urmează a fi împădurit este teren degradat, cu o înclinaţie de 18 grade, prezentând astfel şi un risc de alunecare.

Terenul aparţine domeniului public al Consiliului Local Tigveni, iar acţiunea se face cu acordul și angajamentul Consiliului Local și al Primăriei Tigveni de a lua parte la creșterea și îngrijirea unei păduri noi.

Mişcarea este reprezentată la nivel judeţean de Grupul pentru Educaţie şi Ecologie Argeş, iar la nivel naţional de Asociaţia EcoAssist din Bucureşti. Partenerii instituţionali din judeţul Argeş sunt Instituţia Prefectului Argeş, Consiliul Judeţean Argeş şi Direcţiei Silvică Argeş.

În data de 29 octombrie a avut loc prima acţiune de împădurire a mişcării „Plantăm fapte bune în România”  în localitatea Armăşeşti, judeţul Ialomiţa. În noiembrie, pe lângă plantarea din judeţul Argeş, acţiuni similare vor avea loc în localităţile Tăureni (judeţul Mureş), Ardud (judeţul Satu Mare) şi Livezile şi Dudeştii Vechi (judeţul Timiş).

magnifiercrosschevron-down