“12 noiembrie 2016! Va fi ziua în care vom fi înțeles că nu putem distruge fără ca lucrurile să se întoarcă, într-un final, împotriva noastră, că nepăsarea este mai găunoasă decât un copac pe care l-am condamnat, fără drept de apel, la pieire și că, salvând natura, ne vom salva, de fapt, pe noi.”, este declaraţia Marlenei Melinescu, coordonatorul judeţean Dolj al iniţiativei.
La Greceşti, în judeţul Dolj, voluntarii vor planta o suprafaţă de 2 hectare, într-o zonă care prezintă risc de alunecare. Acţiunea reprezintă o continuare cu 10.000 de puieţi de salcâm și glădiţă a perdelei de protecție începute în toamna lui 2015.
Cei care doresc să se implice în acţiunea din judeţul Dolj, sunt invitaţi să se înscrie pe http://www.plantamfaptebune.ro/voluntar/ , selectând judeţul şi localitatea. Sunt căutaţi voluntari şi şefi de parcelă. Voluntarii vor primi în urma activității de plantare sau de organizare o diplomă Green Endorsement, recunoscută în CV de peste 30 de companii de renume (detalii pe www.plantamfaptebune.ro, secțiunea Green Endorsement).
Acţiunea din 12 noiembrie este realizată cu sprijinul următorilor parteneri instituţionali: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Romsilva, Jandarmeria Română şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor.
Partenerii locali sunt: Facultatea de Agronomie Craiova, Direcția Silvică Dolj şi Primăria Greceşti.
Pune în calendar al doilea weekend din noiembrie, ca fiind data în care vei schimba în bine soarta pădurilor din România.
Despre „Plantăm fapte bune în România”
Din 2011 şi până în prezent, 22.180 voluntari au plantat și îngrijit 462.200 copăcei pe un total de 135,5 hectare de terenuri publice neproductive în 21 de judeţe. În 2013 inițiativa a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, iar de-a lungul anilor i s-au acordat șase distincții din partea comunității. Reprezentantul legal al inițiativei este Asociaţia EcoAssist din București.
Persoană de contact:
Marlena Melinescu, Coordonator judeţean Dolj: [email protected]