Fă cadou 
un copăcel
Daruiește-ți ziua de naștere
logo-plantam-fapte-bune@2x

reincepem impaduririle

In aceasta primavara vom mobiliza aproximativ 1400 de voluntari care sa planteze pe 13 hectare situate in judetele Arges, Ialomita, Mures, Satu Mare si Timis, in zilele de sambata, 31 martie, 7 aprilie si 28 aprilie. In conformitate cu proiectele tehnice realizate de specialisti, speciile forestiere care vor fi plantate variaza de la stejar, frasin, cer, paltin la gorun, mojdrean sau salcam. Mai mult, in ultimele zile de sambata din mai, iunie si iulie urmeaza actiuni de intretinere a plantarilor executate in toamna lui 2011.

In acest sezon ne propunem sa impădurim un teren agricol degradat, un teren ce a alunecat pe drum judetean, sa reimpadurim un teren exploatat in 1940 si sa plantam o perdea forestiera de protectie impotriva zapezilor abundente.

Rezultatele  inregistrate in 2011 au determinat unul dintre partenerii nostri instiutionali sa extinda colaborarea cu infiintarea unei perdele forestiere de protectie. Neavand o astfel de perdea de protectie, localitatea Armasesti a fost greu îincercata de ninsorile abundente din această iarna. Comuna a fost ingropata sub zapada si izolatăacomplet timp de o saptamana; in acest rastimp primarul a gestionat singur situatii dificile. Ca atare, misiunea noastra devine si mai complexa, iar munca noastra si mai utila.

Partenerii institutionali din acest sezon ne sunt: Jandarmeria Romana, Ministerul Educatiei, Consiliul Local Ardud, Ocolul Silvic Ardud, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Satu Mare, Penitenciarul Satu Mare, Liceele UNIO si Ion Creanga - Satu Mare, PortalSatuMare, Informatia Zilei, Gazeta Nord Vest, Nord Vest TV, Asociatia ECO CLUB Timişoara Institutia Prefectului judetului Timis, Directia Silvica Timis, Primaria Timisoara, Asociatia GEEA, Institutia Prefectului judetului Arges, Directia Silvica Arges, Ocolul Silvic Suici, Consiliul Local Tigveni, Consiliul Judetean Mures Institutia Prefectului judetul Mures, Consiliul Local Taureni, 24Fun Mures, Kiss FM Mureş, Consiliul Local Armasesti, Ocolul Silvic Urziceni, Institutia Prefectului judetul Ialomita, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Ialomita.

In plus, avem sprijinul companiilor: JTI, HOLCIM, Aaylex, Continental, XEROX Romania, Tuca, Zbarcea si Asociatii, Cyclope, Promenada Mall, GOTEC ROM, Dr. Oetker, Siletina, Art&Hobby Shop, Transair Agency, DeservCom si AVON.

Impadureste alaturi de noi:

1. Alege-ti localitatile in care vrei si poti participa:

  • 31 martie: Satu Mare (localitatea Ardud) si Timis (localitatile Dudestii Vechi si Livezile)
  • 7 aprilie: Mures (localitatea Taureni) si Arges (localitatea Tigveni; aproape de Curtea de Arges)
  • 28 aprilie: Ialomita (localitatea Armasesti)

2. Programul de lucru este 10:00 - 15:00

3. Asigura-te ca iti poti asigura transportul (tu sau cineva din gasca ta) pana la localitatile mentionate

4. Pentru localitatea Ialomita doneaza-ne aproximativ 50 RON / 2 persoane (din fonduri vom achizitiona o cazma si aproximativ 30 puieti)

 

Apoi inscrie-te pe adresa: [email protected]

Te asteptam cu drag!

magnifiercrosschevron-down