Fă cadou 
un copăcel
Daruiește-ți ziua de naștere
logo-plantam-fapte-bune@2x

raport de primavara

În această primăvară am mobilizat aproximativ 1400 de români care au plantat pe 13 hectare situate în judeţele Argeş, Mureş, Satu Mare şi Timiş, în zilele de sâmbătă, 31 martie, 7 aprilie şi 28 aprilie. În conformitate cu proiectele tehnice realizate de specialişti, am plantat specii forestiere care au variat de la stejar, frasin, cer, paltin la gorun, mojdrean sau salcâm. În sezonul de vară, în ultimele zile de sâmbătă din lunile iunie şi iulie vom derula acţiuni de îngrijire a plantărilor făcute în cadrul iniţiativei.

Prin demersul nostru ne-am propus să creştem suprafaţa împădurită din ţara noastră, să implicăm publicul larg într-o iniţiativă de anvergură în beneficiul comunităţii şi să valorificăm prin împădurire terenurile agricole degradate, contribuind la prevenirea alunecărilor, a deşertificării sau inundării.

Am deschis procesul complex de împădurire pe un teren agricol degradat (Mureş şi Timiş), pe un teren ce a alunecat pe drum judeţean (Argeş), de reîmpădurire a unui teren exploatat în 1940 (Satu Mare), iar întoamnă vom iniţia şi lucrările unei perdele forestiere de protecţie împotriva zăpezilor abundente (Ialomiţa).

Dorim să le mulţumim tuturor celor care ne-au fost alături demersului. Participanţi, ONG-uri, instituţii, companii şi mass media. Pe toţi aceştia îi aşteptăm la îngrijirea pădurilor plantate până inginerii silvici vor declara reuşita finală a fiecărei păduri.

magnifiercrosschevron-down