Fă cadou 
un copăcel
Daruiește-ți ziua de naștere
logo-plantam-fapte-bune@2x

Pretul corect

Tăierile masive de pădure, subiectul noului videoclip al Alexandrei Ușurelu

 

pretul corect vizual

Alexandra Uşurelu a lansat vineri, 4 septembrie, videoclipul cântecului “Prețul corect”. Artista sprijină astfel „Plantăm fapte bune în România” - inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat care va demara cea mai amplă acțiune de împădurire din România. 1.000.000 de copaci vor fi plantaţi într-o singură zi, pe 14 noiembrie.

Cu ajutorul voluntarilor de pretutindeni și a ”Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor”, va fi posibilă plantarea celor 1.000.000 de puieți în 21 de județe din țară, în aceeași zi.

“Prețul corect” vorbeşte despre locul în care ar trebui să ne întoarcem. Aşa cum trebuie să ne întoarcem spre Pământ. Nu doar să-l populăm. Nu doar ca să nu fim singuri, ci să trăim deodată cu EL…şi cu NOI.” (Anca Dionisie)

Cântecul se regăseşte pe albumul „La capătul lumii” și este scris de Walter Dionisie pe versurile Ancăi Dionisie, fiind produs de Bobby Stoica. Albumul a primit premiul pentru cel mai bun album al anului 2015 la Mamaia Music Awards, fiind și unul dintre cele mai bine vândute albume independente din România în acest an.

Filmările videoclipului au fost realizate exclusiv în exterior, în locuri cu natură sălbatică şi în zone afectate de defrișări.

Videoclipul prezintă legătura dintre doi prieteni, Sasha și Darlan, un băiețel alb și un băiețel de culoare, ce își trăiesc copilăria într-o comunitate ecologică din Brazilia unde natura le este gazdă. Peste ani, aceștia găsesc lumea într-un peisaj dezolant, rezultat al defrișărilor masive din România, în rolurile lor la maturitate jucând actorul Flaviu Crișan și Eric Bonic.

”Poate lumea va înțelege mai bine legătura dintre om și Pământ, dintre om și natură. Poate lumea va cunoaște mai bine care este prețul corect pentru ce se întâmplă cu pădurea.

Împreună cu „Plantăm fapte bune în România” poate reușim să vedem din nou România îmbrăcată de copaci în zonele unde aceștia au fost tăiați. Vrem să plantăm împreună 1.000.000 de copăcei.”, declară Alexandra Ușurelu.

Voluntarii se pot înscrie pe site-ul oficial al proiectului www.plantamfaptebune.ro.

„Împădurirea națională este un vis mai vechi pe care anul acesta îl vom realiza împreună! Ne bucurăm că Alexandra contribuie la creșterea suprafeței împădurite a României și dă un exemplu foarte frumos celor din jurul nostru!” spune Liana Buzea, fondatorul inițiativei „Plantăm fapte bune în România”.

cover impaduriri

magnifiercrosschevron-down