Fă cadou 
un copăcel
Daruiește-ți ziua de naștere
logo-plantam-fapte-bune@2x

Plantarea din Peștera un succes

Colaj Pestera marte 2014 - efecte

Plantăm fapte bune în România a deschis  sezonul acțiunilor din acest an în comuna Peștera din județul Constanța. Pe 22 martie, echipa de voluntari a reușit să finalizeze plantarea pe un teren degradat, bucurându-se de aerul sărat și de bătaia vântului de primăvară.

262 de voluntari au venit pe 22 martie în Peștera să completeze plantația începută în toamna trecută, cu 6.455 de salcâmi.  Plantăm fapte bune în Româniaa reușit astfel să împădurească o suprafață totală de 3 hectare de teren, prin acțiunea începută în noiembrie 2013 și finalizată sâmbătă. Specia aleasă a fost salcâmul, specie repede-crescătoare, astfel încât pădurea să înceapă să producă efecte în aproximativ 3 ani.

Mulțumim Primăriei comunei Peștera pentru deschiderea arătată și plantatorilor noștri conștiincioși de la Pathos - Departamentul de Mediu, Centrul pentru Resurse Civice ConstanțaDB SchenkerUniCredit Ţiriac BankAlistar Security, Immochan, Jandarmeria Medgidia, studenții de la Universitatea de construcții București - Facultatea de inginerie și Asociația Studenților din Străinătate!

Fotografiile acțiunii anterioare pot fi vizualizate pe pagina oficială PFBRo de pe Facebook, iar filmul pentru plantarea corectă, realizat încă din 2013 de către plantatorii de fapte bune, poate fi vizualizat pe canalul oficial al PFBRo de pe YouTube.

„Împădurim terenuri cu probleme pentru viitorul comunităților locale, al oamenilor care locuiesc în zone cu deficit de păduri, al administrațiilor care se confruntă cu fenomenul de deșertificare și dificultatea în desfășurarea activităților agricole. Aceste păduri vor rămâne în picioare sute de ani după noi” a declarat Liana Buzea, fondatorul Plantăm fapte bune în România

Împăduririle continuă pe 29 martie în județele Satu Mare și Sălaj, pe 5 aprilie în județele Argeș, Mureș și Prahova și pe 12 aprilie în județele Constanța și Iași.

La nivel național, „Plantăm fapte bune în România și-a propus ca, în 2014, sa  împădurească  21 de hectare de teren, cu ajutorul a 3000 de voluntari. Acțiunile de primăvară vor cuprinde acțiuni în județele Argeș, Iași, Mureș, Prahova, Sălaj și Satu Mare. În perioada verii, vor fi îngrijite toate plantațiile din cadrul proiectului, prin fertilizări și descopleșiri de buruieni, iar în toamnă vor continua completările plantațiilor vechi cât și pornirea unor obiective noi de împădurire în județele Cluj și Dâmbovița.

magnifiercrosschevron-down