Plantăm fapte bune în România, inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, a reușit să planteze peste 260.000 de puieți forestieri și ornamentali în toamna anului 2024, ducând astfel numărul total de puieți plantați în acest an la 650.000.
Acțiunile de toamnă au acoperit o suprafață de 53 de hectare, implicând 5.600 de voluntari, printre care s-au numărat atât persoane care au ales să sprijine cauza prin redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit, cât și angajați ai companiilor care susțin proiectul. Pe lângă voluntari, o parte din plantări au fost realizate cu sprijinul zilierilor, prin metode manuale și mecanizate, pentru a extinde aria de împădurire și pentru a asigura succesul proiectului chiar și pe terenuri greu accesibile.
„Toamna aceasta a fost încă o demonstrație a puterii pe care o are comunitatea atunci când se implică activ. Am reușit nu doar să plantăm un număr impresionant de puieți, ci și să aducem educația și frumusețea mai aproape de comunități prin acțiuni în parcuri, școli și grădinițe. Aceste inițiative vor contribui pe termen lung la protejarea mediului și la consolidarea valorilor noastre ecologice”, a declarat Marin Toma, președintele Plantăm fapte bune în România.
În 2024, Plantăm fapte bune în România a continuat să diversifice locațiile și speciile de arbori plantați, încurajând biodiversitatea în diferite regiuni ale țării. În plus, proiectul a inclus și plantarea de puieți ornamentali în spații publice - parcuri, școli sau grădinițe, integrând astfel o componentă educativă și estetică - în localități din județele: Argeș, Arad, Buzău, Brașov, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Harghita, Ilfov, Prahova, Satu Mare, Suceava, Vrancea și București.
De asemenea, inițiativa Caravana Pădurii, lansată în această toamnă, a adus un plus de valoare prin activități educative destinate promovării importanței pădurilor și responsabilității față de mediu.
În toamna anului 2024, proiectul a fost sprijinit de partenerii naționali: Cargill, JYSK, Kaufland, OMV Petrom și STIHL, alături de care s-au implicat financiar: Deutsche Bank, DB Schenker, Electrolux, Endava, P&G, Raiffeisen Bank, Rompetrol, Star Assembly, Temenos și Wipro.
Echipa de organizare lucrează deja la pregătirea campaniilor de împădurire din primăvara anului 2025 și invită pe toți cei care cred în importanța pădurilor să contribuie prin redirecționarea impozitului pe venit sau prin sprijin direct, asigurându-și astfel un loc în următoarele acțiuni de plantare.