Fă cadou 
un copăcel
Daruiește-ți ziua de naștere
logo-plantam-fapte-bune@2x

Organizăm primele acțiuni cu voluntari în județul Galați

 Echipa Plantăm fapte bune în România deschide sezonul împăduririlor de toamnă cu ajutorul voluntarilor. 33 de hectare vor deveni păduri în 15 localități din 13 județe ale țării în care 150.000 de puieți vor prinde rădăcini cu ajutorul a 6.500 de voluntari

Primele acțiuni sunt programate în data de 3 noiembrie.

350 de voluntari sunt așteptați în localitatea Cuza Vodă din județul Galați pentru a împăduri o suprafață de 4 hectare.

”În județul Galați vom planta aproximativ 15.000 de puieți forestieri de salcâm pe un teren de 4 ha, aparținând comunei Cuza-Vodă. Prin această acțiune de împădurire dorim să atingem mai multe scopuri, cel mai important fiind grija față de mediul care ne înconjoară, față de aerul pe care-l respirăm. Al doilea scop este conștientizarea celor din jurul nostru că natura este bolnavă și reacționează la diferiți factori de poluare și, nu în ultimul rând, urmărim atragerea cât mai multe persoane în acțiuni de voluntariat, în special a celor tinere”, a declarat Petru Sandu, coordonatorul acțiunii.

Localitățile în care vor fi organizate acțiuni noi sunt: Topoloveni - județul Argeș, Moinești - județul Bacău, Jegălia - județul Călărași, Țaga - județul Cluj, Șotânga - județul Dâmbovița, Grecești - județul Dolj, Cuza-Vodă – județul Galați, Popești-Leordeni – județul Ilfov, Tătaru – județul Prahova, Cralovăț – județul Timiș și Mihăiești – județul Vâlcea.

Completări ale plantațiilor existente vor fi realizate la Fântânele și Zerind – județul Arad, Lețcani - județul Iași și Sînmihaiu Român – județul Timiș.

Terenurile care vor fi împădurite sunt fără vegetație forestieră și sunt predispuse sau afectate de diferite procese de degradare (eroziune pluvială, alunecări de teren, sărăturare, poluare sau eroziune eoliană).

Partenerii naționali Plantăm fapte bune în România sunt JYSK, Bergenbier și Dedeman. Alături de ei, susțin financiar inițiativa Daikin, Electrica, FAN Courier, Groupe Renault România, Kaufland, SIXT România, Skanska și Yusen Logistics.

Participă cu voluntari Arcelor Mittal Galați, Electrica, Rompharm, Șantierul Naval Damen Galați.

Organizatorii acținii sunt Asociația EcoAssist, Primăria și Consiliul Local al Comunei Cuza Vodă.

 

 

magnifiercrosschevron-down