Fă cadou 
un copăcel
Daruiește-ți ziua de naștere
logo-plantam-fapte-bune@2x

Îmbinăm soluţiile din agronomie şi silvicultură

erbicidare armasesti fotografie realizată în timpul erbicidării

Plantăm fapte bune în România” (PFBRo) este iniţiativa care dă o nouă utilitate terenurilor cu probleme. Fie că sunt agricole degradate, cu alunecări de suprafaţă sau profunzime sau ameninţate de fenomenul deşertificării, oamenii care aleg să planteze fapte bune ajută la creşterea unor păduri în 10 comunităţi cu probleme de mediu.

Una din acestea este Armăşeşti, judeţul Ialomiţa, pe care am primit un teren pe care agricultura nu mai poate fi practicată vreodată”, explică Liana Buzea, fondator PFBRo. „Însă pe acest teren, încă din 2011 am plantat o pădure care să ajute comunitatea locală împotriva înzăpezirilor şi a deşertificării. Anul acesta, după un sezon extrem de abundent în ploi, copăceii plantaţi au de luptat cu un sol argilos, sărat, puternic îmburuienat şi condiţii meteo extreme”.

Pentru a nu permite compromiterea obiectivului final, asociația a recurs la ajutorul unor specialişti în culturi. O echipă de ingineri agronomi ai NATUREVO, într-un efort voluntar, au pus la dispoziţie soluţii de erbicidare şi fertilizare, instrumente de lucru, acceptând să supervizeze lucrările de îngrijire ale acestei plantaţii.

fertilizare armasesti iulie 2013 fotografie realizată în timpul fertilizării

„NATUREVO face fapte bune, având și cele mai bune soluții, alături de cei care plantează fapte bune!" a declarat John Enoiu, Director strategii integrate Naturevo.

 „În contextul schimbărilor climatice, reducerea continuă a suprafeţei împădurite, deteriorarea terenurilor agricole, alunecările de teren sau deşertificarea sunt  probleme cu care ne confruntăm din ce în ce mai pregnant. Pădurile nu au capacitatea de a se regenera sau dezvolta atât de uşor precum în deceniile trecute. „Plantăm fapte bune în România” îşi propune să reunească profesionişti din cât mai multe domenii care să găsească soluţiile pentru a asigura sănătatea pădurilor şi terenurilor pe care acestea sunt crescute. Mulţumim NATUREVO pentru modul în care utilizează soluţiile din agronomie în silvicultură şi în beneficiul comunităţii”, a adăugat Liana Buzea.

magnifiercrosschevron-down