Fă cadou 
un copăcel
Daruiește-ți ziua de naștere
logo-plantam-fapte-bune@2x

Mii de romani planteaza cate un copacel

harta timing mica

Aproape 4000 de oameni sunt aşteptaţi anul acesta să planteze copaci pe 21 de hectare de pământuri neroditoare din ţara noastră. Din toate colțurile țării, fie că sunt români, americani, britanici, egipteni, austrieci sau lituanieni, voluntarii vor oferi cel puțin o sâmbătă din timpul lor în folosului comunităţii.

Iniţiativa Plantăm fapte bune în România a pornit în 2011 şi a strâns până acum peste 4850 de adepţi care îşi doresc să petreacă timp în aer liber, să ajute o comunitate, să cunoască alţi oameni, pentru că viaţa la oraş îi tine departe de natură sau pentru că îşi doresc să lase ceva în urmă copiilor. Voluntarii locuiesc în comunele sau oraşele lângă care plantează, în reşedinţele de judeţ sau provin din localităţi apropiate.

Plantăm fapte bune în România are în echipa de organizare persoane cu preocupări diferite, dar care împreună transformă România: o tânără care și-a dedicat tot timpul organizării proiectelor în beneficiul comunităţii a reunit profesioniști care lucrează în domenii precum organizare evenimente, comunicare, turism, imobiliare, consultanţă în domeniul calității, logistică, mediul universitar, un grup de studenţi şi un pompier. Plantatorii de fapte bune au studiat situaţia fondului forestier din România, practicile pădurarilor şi ale autorităţilor din domeniu şi în fiecare an desfăşoară acţiuni de plantare, primăvara devreme şi toamna târziu, completate cu acțiuni de îngrijire a copăceilor, vara.

Eforturile au crescut, astfel că astăzi Plantăm fapte bune în România se desfăşoară în 9 judeţe. Organizatorii au realizat o hartă a tuturor acţiunilor plănuite în 2013, pentru a le oferi celor dornici ocazia să se implice. Primăvara, vara sau toamna, oricine este interesat de plantări sau îngrijiri  îşi poate alege ziua şi localitatea potrivite. De asemenea, românii sunt invitaţi să ia atitudine şi sa găsească un pământ nou, dintr-o localitate nouă, pe care să-l adauge pe harta plantărilor de fapte bune.

Toate aceste eforturi sunt făcute cu muncă voluntară, cu sprijin din partea unor instituţii precum: Consiliile Judeţene din Satu Mare sau Mureş, prefecturile din Iaşi, Ialomiţa, Argeş, Mureş, Timiş sau Covasna, Administraţia Naţională a Penitenciarelor care trimite deţinuţi la acţiuni, primăriile Ardud, Armăşeşti, Bălţaţi, Breaza, Tăureni, Tigveni, Vâlcele şi Vulturu care pun la dispoziţie pământurile, Jandarmeria Română care aduce jandarmi în regim de voluntariat la acţiuni, direcţiile silvice din județele Argeş, Mureş, Vaslui, Covasna şi ocoalele silvice Ardud şi Şuici care ne ajută cu prezența unor pădurari la acțiunile de plantare, care se asigură că voluntarii plantează corect.

Ne sunt alături organizaţii precum Asociaţia Pathos, Asociaţia Montană Carpaţi, AIESEC Mureş, Cercetaşii României filiala Mureş, Asociatia Studentilor "SILVA", Asociatia "Ecou" din Sf.Gheorghe, Facultatea de Inginerie a Mediului- Extensia Sf.Gheorghe a Universitatii "Babes-Bolyai", Liceului Tehnologic Ardud şi Grupului Şcolar „Iordache Zossima” Armăşeşti care trimit voluntari la acţiuni.

Mesajul nostru a fost preluat de mass media precum postul de radio Europa FM, portalurile www.responsabilitatesociala.ro și www.csrmedia.ro, fluxul de ştiri Agerpres, canalele media locale: Nord-Vest TV, Portal SM, Satu Mare News, Covasnamedia.ro.

Ne susțin companii precum Art&Hobby, AUTOLIV Romania, Avon, DB Shenker, Dr. Oetker, Gotec Rom, Holcim, JTI, Mediurg Prahova, Trans Air Agency, The Cell, Timken, Țucă, Zbârcea&Asociații, Xerox România care îşi trimit angajaţii la acţiuni de voluntariat şi care acordă materiale sau bani necesari pregătirii acestor acţiuni.

Pentru cei care îşi doresc să se implice în plantările de păduri din acest an sau chiar în pregătirea unor acţiuni noi în cadrul Plantăm fapte bune în România, îi invităm să intre pe website-ul www.plantamfaptebune.ro sau pe pagina noastră de FB.

magnifiercrosschevron-down