Fă cadou 
un copăcel
Daruiește-ți ziua de naștere
logo-plantam-fapte-bune@2x

JYSK România și Plantăm fapte bune în România sărbătoresc 5 ani de colaborare prin plantarea a 32.000 de puieți în județul Alba

București, 25 noiembrie – Începute în 2017, acțiunile de împădurire organizate de inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat Plantăm fapte bune în România în colaborare cu JYSK România au continuat și în 2021, pentru al cincilea an consecutiv.

32.000 de puieți de rășinoase au fost plantați e o suprafață de 8 hectare aparținând Ocolului Silvic Abrud, în conformitate cu prevederile amenajamentelor silvice în vigoare. Speciile forestiere alese se adaptează condițiilor specifice locale și contribuie la formarea de ecosisteme stabile.

Pădurile sunt foarte importante pentru comunitățile locale, furnizând atât locuri de muncă în exploatări forestiere, unități de prelucrare a lemnului sau surse pentru traiului zilnic al celor care practică meșteșugurile tradiționale, culesul fructelor de pădure și a ciupercilor comestibile, cu atât mai mult cu cât cealaltă activitate tradițională a moților - mineritul în galerii este în totalitate închis; nu în ultimul rând pentru efectele extrem de favorabile ale ecosistemelor forestiere asupra condițiilor de mediu.

Un vechi proverb, latin, spune că picătura face gaură în piatră nu prin forță, ci prin cădere repetată. În cazul de față, dorința JYSK de a planta în România timp de mai mulți ani la rând, alături de noi, în mai multe zone geografice ale țării, pe terenuri diferite, o varietate mare de puieți forestieri, contribuie la o multitudine de schimbări pozitive pentru comunitățile locale. Dincolo de statistici, elocvente și necesare de altfel, rămân zeci de hectare în care plantăm, îngrijim și creștem viață.”, a declarat Marin Toma, președinte Plantăm fapte bune în România.

În cei 5 ani de activitate, Plantăm fapte bune în România și retailerul JYSK România au plantat 114.000 de puieți. Este al doilea an în care munca voluntarilor a fost înlocuită cu cea a zilierilor și a echipamentelor mecanizate, pentru respectarea restricțiilor impuse de pandemie.

„Anul acesta am reușit să creștem cu peste 50% numărul de puieți plantați alături de Plantăm fapte bune în România, în comparație cu anii precedenți, de la 20.000 la 32.000 de arbori, ceea ce ne bucură. Din cauza situației actuale, nu am putut avea un eveniment de plantare alături de voluntari, așa cum mulți dintre colegii și clienții noștri și-ar fi dorit, însă plănuim să facem acest lucru cu ocazia următoarei acțiuni de împădurire. Zona Roșia Montană este extrem de frumoasă, frumusețe dată mai ales de munții împăduriți”, spune Alex Bratu, Country Manager JYSK România și Bulgaria.

Puteți urmări reportajul despre acțiunea de împădurire aici: https://www.youtube.com/watch?v=6Vxis1Wz3ow.

Vom urmări evoluția puieților cu ajutorul inginerilor silvici de la Plantăm fapte bune în România și de la Ocolul Silvic Abrud.

magnifiercrosschevron-down