Fă cadou 
un copăcel
Daruiește-ți ziua de naștere
logo-plantam-fapte-bune@2x

Vrei să fii colegul nostru?

Ne-am propus să fim primii români care vor planta 1.000.000 de copăcei simultan! De aceea noi, echipa de voluntari „Plantăm fapte bune în România”, ne căutăm colegi cu care să contribuim constructiv la creșterea suprafeței împădurite a țării și la protejarea pădurilor.

Sub sloganul „Plantăm! Îngrijim! Împădurim!”, toamna aceasta lansăm o mobilizare civică în masă pentru a proteja și crește pădurile din România. Pentru acest obiectiv ne căutăm colegi în proiect, după cum urmează: câte un coordonator de judeţ, 4 coordonatori regionali, câte un coordonator de voluntari pe județ, șefi de parcele în ziua de plantare, 3 fundraiseri din București, 2 comunicatori din București şi 1 administrator de platformă online.


cover impaduriri


Ca să afli ce avem nevoie să facă fiecare dintre acești colegi de-ai noștri, cât și unde mai precis sunt căutați, intră aici. Până pe 16 Octombrie, trimite-ne CV-ul și o scurtă motivație, pe adresa: [email protected]. Sperăm să te avem alături de noi în echipă!

Pe 14 noiembrie  desfășurăm cea mai mare acțiune de împădurire din țara noastră: 21 de județe vor planta simultan 1.000.000 de copăcei pe terenuri cu probleme din afara localităților (terenuri agricole degradate, cu risc de alunecare, supuse fenomenului deșertificării) sau pe terenuri din interiorul orașelor unde este necesară prezența a cel puțin unui arbore. Ulterior, copacii vor fi îngrijiți, până ce se atinge maturitatea plantației sau a copacului plantat individual.

Acest demers este inițiat de Asociația EcoAssist din București, alături de 5 organizații non-guvernamentale de protecția mediului din România și are drept Partener Instituțional Principal Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor care prin intermediul R.N.P. - ROMSILVA va furniza gratuit puieții și asistența de specialitate pe plantațiile pe care voluntarii se vor implica.


Despre „Plantăm fapte bune în România”

Suntem iniţiativa naţională de împădurire bazată pe voluntariat, lansată în 2011. Realizările „Plantăm fapte bune în România” în cei 5 ani de activitate sunt: 12.528 voluntari au plantat și îngrijit 258.200 copăcei pe un total de 65,5 hectare de terenuri publice neproductive din 10 județe ale țării. De asemenea, a fost lansată Harta tăierilor de păduri - aplicația online și pentru android prin care oricine poate raporta o tăiere de pădure din țară - demersul a fost sprijinit de Ambasada SUA în România și Ambasada Marii Britanii la la București. În 2013 inițiativa a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, iar de-a lungul anilor i s-au acordatșase distincții din partea comunității. Rapoartele anuale pot fi studiate aici.

Judeţele în care suntem activi sunt: Argeş, Braşov, Cluj, Constanţa, Covasna, Ialomiţa, Iaşi, Prahova, Mureş, Satu Mare, Sălaj şi Timiş.Reprezentantul legal al inițiativei este Asociaţia EcoAssist din București.

magnifiercrosschevron-down