Fă cadou 
un copăcel
Daruiește-ți ziua de naștere
logo-plantam-fapte-bune@2x

Drept la replică

poza postare FB

În data de 17.09.2015 Regia Națională a Pădurilor a transmis un comunicat de presă privind „Plantăm fapte bune în România” inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat.

Instituția făcea precizări la inițiativa noastră de împădurire pe bază de voluntariat:

  1. cea mai mare acțiune de împădurire este realizată de către această instituție (R.N.P. - ROMSILVA),
  2. instituția, fiind angajată în acest parteneriat prin intermediul Ministerului Mediului, își va respecta angajamentele asumate privind numărul de puieți forestieri asumați în cadrul acestui parteneriat (1.500.000)
  3. instituția așteaptă solicitarea fermă din partea reprezentanților proiectului

Având în vedere misiunea acestui proiect, dorim să asigurăm reprezentanții R.N.P. - ROMSILVA, inclusiv pe această cale, asupra poziționării corecte a noastră pe scena forestieră:

 Doresc, în primul rând, să fac precizarea că nici un ONG din România nu a contestat vreodată rolul, capacitatea sau impactul R.N.P. - ROMSILVA privind eforturile de împădurire din țara noastră. Nici nu ar avea motive să facă acest lucru. ROMSILVA beneficiază de toate pârghiile pentru a face cele mai mari realizări în acest sens. Nu contestăm acest lucru, din contră, majoritatea inițiativelor sociale de împădurire (nu facem referire doar la cea pe care o reprezentăm) au fost realizate în parteneriat cu această instituție. Am vizat intotdeauna parteneriatul public pentru inițiativele constructive.

 Explicația creării unei aparente concurențe are la bază o comunicare pe care ne-o asumăm. Obiectivul nostru reprezintă cel mai mare demers de împădurire realizat prin voluntariat, în acest moment, în țara noastră. Precizez, de asemenea, că acesta este un obiectiv realizat prin asociere, este o mobilizare civică în masă, nu aparține unei persoane sau unei organizații. Centralizarea răspunsurilor primite din partea administrațiilor publice locale (mobilizate prin intermediul ACoR dar și al Instituțiilor Prefectului din majoritatea județelor țării) a avut termen limită pe 14 septembrie a.c.. Pe 17 septembrie am transmis informațiile responsabililor din cadrul Ministerului Mediului, urmând ca aceștia să mențină legătura cu R.N.P. – ROMSILVA, așa cum este prevăzut în parteneriatul nostru cu această instituție. Până acum cererile noastre cumulează un număr de aproximativ 1.208.375 puieți. Le mulțumim tuturor partenerilor noștri instituționali pentru încrederea acordată acestui demers” a precizat Liana Buzea, fondatorul „Plantăm fapte bune în România”

Sub sloganul „Plantăm! Îngrijim! Împădurim!”, echipa „Plantăm fapte bune în România”  îi invită pe cei interesaţi să se implice în creșterea suprafeței împădurite a țării.

 

Împreună „Plantăm! Îngrijim! Împădurim!”

magnifiercrosschevron-down