Fă cadou 
un copăcel
Daruiește-ți ziua de naștere
logo-plantam-fapte-bune@2x

Din cauza secetei, amânăm o parte dintre acțiunile de împădurire

Echipa Plantăm fapte bune în România anunță amânarea acțiunilor de împădurire programate în: Moinești - Bacău, Jegălia- Călărași, Grecești-Dolj, Fântânele și Zerind-Arad și Cralovăț-Timiș, pentru primăvara anului viitor.

Am sperat că luna noiembrie va aduce ploi cantitative și temperaturi mai scăzute, specifice perioadei.

Conform raportărilor meteorologice, seceta se prelungește și în săptămânile următoare în întreaga țară iar valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale ale perioadei (raport meteo aici).

În urma vizitelor de evaluare a terenurilor, conform procedurilor, s-au constat următoarele:

  • în mare parte, terenul este compromis din cauza secetei prelungite și a lipsei de precipitații
  • în unele localități, terenul prezintă crăpături/cratere de 40-50 cm adâncime pe toată suprafața
  • am încercat să facem o groapă conformă cu un hârleț dar nu am reușit.

Inginerii silvici care expertizează proiectul au concluzionat că terenul prezintă un grad înalt de dificultate și este uscat  în adâncime. În eventualitatea organizării acțiunii, există riscul de plantare incorectă, ceea ce ar periclita rata de prindere a puieților.

"Terenul este incredibil de tare și, chiar dacă o mică parte dintre voluntari ar reuși să sape gropile, operațiunea de tasare nu s-ar realiza corespunzător, lăsând rădăcinile puieților în aer. Sperăm la o iarnă cu precipitații, fie ploi, fie zăpadă. Ar ajuta enorm calitatea terenului", declară Mihai Enescu, inginer silvic, membru al echipei PFBRo.

În concluzie, acțiunile de împădurire programate în localitățile mai sus menționate se amână pentru lunile martie -  aprilie 2019.  

Natura trebuie ajutată să își redobândească echilibrul, de aceea nu renunțăm. Cu permisiunea voastră, vom păstra datele în baza noastră și vă vom informa în primăvară despre acțiuni.

Vă mulţumim încă o dată pentru disponibilitatea de participare, contăm pe înțelegerea voastră şi vă rugăm să RĂMÂNEȚI ALĂTURI de noi!

magnifiercrosschevron-down