Fă cadou 
un copăcel
Daruiește-ți ziua de naștere
logo-plantam-fapte-bune@2x

Avem suţinerea DB SCHENKER

 DB Schenker

Prin acest parteneriat nou, începând cu această primăvară, echipa „Plantăm fapte bune în România” a extins zona de intervenție a voluntarilor, adăugând încă un județ pe harta împăduririlor din țara noastră: Iași. Aici a fost obținută o suprafață totală de 16 hectare de teren agricol degradat în comuna Bălțați, care va fi împădurită pe parcursul unui an.

De asemenea, eforturile de împădurire ale terenului care a alunecat peste drumul national DN 73C din judetul Argeș, localitatea Tigveni, au fost completate cu sprijinul DB Schenker. În plus, 60 de angajați ai companiei s-au implicat personal, în calitate de voluntari, în această acțiune de împădurire. La Tigveni, au venit însoțiți de prieteni și familii și, împreună, au plantat aproximativ 400 de puieți.

Plantăm fapte bune în România se implică și în identificarea și verificarea legalității tăierilor de păduri din țara noastră. Pentru aceasta, a fost dezvoltată aplicația online Harta tăierilor de păduri, susținută de către DB Schenker prin acoperirea unei parți din cheltuielile verificării și raportării situației din judetul Cluj.

“Începând cu anul 2013, strategia de CSR a companiei DB Schenker în România reprezintă un punct important în planul nostru de activități. Avem proiecte concrete în sprijinul comunității, iar voluntarii noștri se implică pentru ca generațiile viitoare să se poată bucura de natură. Cu acest proiect vom participa la acțiuni de plantare în zone diferite ale țării, iar în anii următori ne propunem să ne extindem implicarea”, a spus Albin Budinsky, CEO DB Schenker România

Plantăm fapte bune în România are primul partener din mediul corporate care susține atât componenta de împădurire, cât și pe cea de identificare a tăierilor de păduri. Sprijinul acordat de DB Schenker este unul prețios pentru noi și contăm pe un parteneriat pe termen lung cu această companie”, a declarat Liana Buzea, coordonator național Plantăm fapte bune în România.

 

Note:
Plantăm fapte bune în România este o iniţiativă a societăţii civile tinere din România, bazată pe voluntariat, programată a se derula pe o perioadă de 5 - 7 ani la nivel naţional. Din 2011, Plantăm fapte bune în România a mobilizat 6962 de voluntari, cu ajutorul cărora au fost plantaţi peste 138.700 de arbori forestieri, pe 38.5 hectare de teren. Cele 10 judeţe în care iniţiativa desfăşoară acţiuni de impadurire sunt: Argeş, Constanţa, Covasna, Ialomiţa, Iaşi, Mureş, Prahova, Satu Mare, Salaj şi Timiş.
 
 Cu șase sucursale și peste 60 de puncte de lucru în toate regiunile țării, DB Schenker este furnizorul numărul unu de transport și logistică din România. Nicio altă companie din România nu oferă o gamă completă de servicii de transport rutier și logistică, operațiuni de transport aerian și maritim, alături de servicii vamale pe tot cuprinsul țării, dar și operațiuni portuare în propriul terminal, având în același timp sprijinul unei rețele internaționale.
magnifiercrosschevron-down