Fă cadou 
un copăcel
Daruiește-ți ziua de naștere
logo-plantam-fapte-bune@2x

Cerul se ridică din pământ la Grecești

„Ceea ce părea a fi imposibil a fost realizat. Am plantat împreună, sute de voluntari, 10.000 de puieți de cer pe un teren cu risc mare de alunecare. Acolo unde trecutul a îngenunchiat pădurea, copac cu copac…. om cu om, prezentul o ridică din nou, cu credință în viitorul în care copacul nu va mai sta în calea omului. Pentru că a venit timpul să alegem între un viitor în care natura ne este garantul existenței și un altul în care deșertul ne este singura alternativă, dar una cât se poate de falsă. Și eu cred că am făcut alegerea corectă”, declară Marlena Melinescu, coordonator local Dolj.

La Grecești, în judeţul Dolj, aproximativ 650 de voluntari s-au înscris pentru a planta 10.000 de puieţi forestieri de cer, pe o suprafață nouă, de 2 hectare.

Voluntarii vor primi în urma activității de plantare sau de organizare o diplomă Green Endorsement, recunoscută în CV de peste 30 de companii de renume (detalii pe www.plantamfaptebune.ro, secțiunea Green Endorsement).

La nivel național, au sprijinit inițiativa companiile Dedeman, JYSK, Daikin România, Tibbett Logistics, FAN Courier și Coca Cola HBC.

Organizatorii locali ai evenimentului au fost: Asociația CREȘTINI și Consiliul Local Grecești, iar sponsori locali Cinema INSPIRE Craiova, S.C. Promedia S.R.L. și  STILL Material Handling Romania SRL.

Parteneri locali: Agentia pentru Protectia Mediului Dolj și Direcția Silvica Dolj.

Au participat cu voluntari: Cargill, DB Schenker, Hella, Stericycle, Unicredit Bank, Universitatea din Craiova - Facultatea de Agricultură, Universitatea din Craiova - Facultatea de Horticultură,  Inspectoratul de Jandarmi Județean “Mihai Bravul” Dolj, Gruparea Jandarmi Mobilă „Frații Buzești”, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltenia” al județului Dolj, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Dragășani, Ansamblul Folcoric “Maria Tănase” Craiova, ECO Școli, Eco Grădinițe din Dolj și voluntari independenți.

Acţiunea a fost realizată cu susținerea Jandarmeriei Române.

Mulțumim tuturor celor implicați și vă invităm să accesati pagina de facebook a inițiativei pentru imagini de la acțiunile de împădurire: facebook.com/PlantamFapteBuneInRomania

magnifiercrosschevron-down