Fă cadou 
un copăcel
Daruiește-ți ziua de naștere
logo-plantam-fapte-bune@2x

Ce fapte bune ne propunem in anul 2012?

Mișcarea „Plantăm fapte bune în România” și-a propus ca pe o perioadă de 5-7 ani să planteze 300 de ha de pădure, să realizeze o hartă a zonelor despădurite și să demareze o amplă campanie de conștientizare în rândul publicului larg cu privire la modalitatile de crestere, conservare și protejare a pădurilor.

În 2011 „plantatorii de fapte bune” au făcut primele actiuni de plantare, iar acestea vor continua și anul ce vine. Astfel, în lunile martie - iunie vor avea loc actiuni de întreținere a terenurilor împădurite în aceasta toamna în județele Ialomița, Argeș și Timiș. Intretinerea terenurilor impadurite va consta in prașile și descopleșiri la finele luniiloraprilie, mai, iunie si iulie. Reusita provizorie (momentul in care se fac pietele de verificare si se identifica procentul de prindere a puietilor) va fi determinata de catre partenerii de specialitate (inginerii silvici) la finele lunii iunie. In primavara 2012, in paralel cu actiunile de intretinere din judetele in care s-au plantat deja arbori, se vor derula si acțiuni de împădurire în alte zone ale țării, incluzând județele Mureș, Satu-Mare și Vaslui, unde seceta prelungită nu a permis desfășurarea plantărilor în această toamnă.

În lunile octombrie-noiembrie 2012 vor avea loc completări pe terenurile în care s-au realizat împăduriri în 2011, practic inlocuirea puietilor care nu au prins. Completarile se vor face potrivit indicațiilor inginerilor silvici care monitorizează campania.

Totodata, in 2012 vom lansa aplicația care va permite realizarea Hartii zonelor despădurite din Romania. Harta va fi un inventar virtual (in regim "open source") al zonelor despădurite din România, o premiera de acest gen din țara noastră care își propune oferirea unei imagini de ansamblu a taierilor din paduri, cu implicarea publicului larg in raportare. În lunile octombrie - decembrie 2011 a fost construita aplicatia care permite marcarea zonelor despadurite direct pe harta Google Maps (aceasta aplicatie a fost realizata in cadrul competitiei Restart Romania). În luna ianuarie 2012 vom lansa un apel de implicare a oamenilor în construirea hartii zonelor despadurite.

magnifiercrosschevron-down