Fă cadou 
un copăcel
Daruiește-ți ziua de naștere
logo-plantam-fapte-bune@2x

Ce brad de Crăciun alegi anul acesta?

Sărbatările se apropie cu pași repezi, motiv pentru care cu toții suntem în căutarea bradului de Crăciun. Știm că alegerea acestuia nu este întotdeauna cel mai simplu lucru pentru că, pe de o parte vrem să fie unul admirat, pe de altă parte nu putem să uităm nici de mediul înconjurător și natură. De aceea, alegerea merită făcută cu grijă.

„Plantăm fapte bune în România” și Gândul, prin campania "România, treci pe verde!", îți oferă câteva alternative fie că alegi pentru tine bradul, fie că vrei să faci un cadou inedit:

  • brăduțul sau molidul în ghiveci, până în 7 ani, din pepinierele românești. Dincolo de bucuria pe care le-o aduci oamenilor importanți din viața ta, contribui la protejarea și creșterea pădurilor din România. După ce trece sezonul rece (și brăduțul va fi fost păstrat la cel mult 20°C, ferit de surse de căldură și udat din două în două zile), vă încurajăm să îl plantați în grădina blocului sau în curte (într-un loc umbros și cu îngrășământ la rădăcini).
  • brăduțul artizanal sau cel din materiale refolosite sau reciclate este o alegere inedită și foarte la modă. El poate fi cumpărat sau confecționat în casă folosind diferite materiale la îndemână. Vă încurajăm să vă faceți proprii brăduți alternativi, prietenoși cu mediul și cu spațiul, care să vă bucure simțurile și inima. Sunt relativ simplu de făcut, iar bucuria e garantată

Din 2011, noi, echipa „Plantăm fapte bune în România” contribuie la creșterea suprafeței împădurite a României, acționând pe terenuri publice, aflate în situații dificile: suprafețe agricole degradate, afectate de alunecări sau în pericol de deșertificare.

În 2016, Gândul s-a alăturat inițiavei „Plantăm fapte bune în România” și a demarat campania "România, treci pe verde!", un demers care îşi propune să treacă de graniţele formale ale jurnalismului şi să scoată românii din casă, unindu-i într-o comunitate căreia îi pasă de viitorul său.

Alegerea responsabilă a bradului de Crăciun înseamnă respect pentru mediul înconjurător, implicare și grijă pentru natură și, până la urmă, sărbători fericite.

magnifiercrosschevron-down