Fă cadou 
un copăcel
Daruiește-ți ziua de naștere
logo-plantam-fapte-bune@2x

Câte fapte bune am plantat la Peştera?

plantam-fapte-bune-constanta

Din 2012, în judeţul Constanta se plantează fapte bune. În data de 19 noiembrie, voluntarii au revenit în localitatea constănţeană Peştera. 240 de voluntari au plantat 10.000 de puieţi de glădiţă pe o suprafaţă de 1.2 hectare, realizând astfel o perdea forestieră de protecţie.

"Solidaritatea umană şi dragostea pentru mediul înconjurător se întâlnesc în spiritul faptelor bune. Atunci când oamenii înţeleg că protejarea naturii duce la rându-i la protejarea comunităţilor, îşi dau mâna într-un gest de normalitate: plantarea de copaci" este declaraţia lui Cosmin Bârzan, coordonatorul judeţean Constanţa în cadrul iniţiativei.

La nivel naţional  aproape 4.100 de voluntari au împădurit în data de 19 noiembrie o suprafaţă de peste 42.2 hectare, în cele 8 judeţe menţionate. Numărul de puieţi plantaţi este de 92.743.

Pe pagina de Facebook a iniţiativei https://www.facebook.com/PlantamFapteBuneInRomania/  pot fi găsite imagini și alte materiale din timpul acțiunii de împădurire, căutând   #plantamfaptebune.

Voluntarii participanţi vor primi în urma activității de plantare sau de organizare o diplomă Green Endorsement, recunoscută în CV de peste 30 de companii de renume.

Acţiunea din 19 noiembrie a fost realizată cu sprijinul următorilor parteneri instituţionali: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Romsilva, Jandarmeria Română, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Inspectoratul Judeţean de Jandarmerie Constanţa, Gruparea mobilă de Jandarmi Tomis şi Primăria şi Consiliul local Peştera.

 Au participat cu voluntari: Mega Image, DP World, DB Schenker, Nemo Shipping şi L’Oreal România.

În data de 19 noiembrie am schimbat în bine soarta pădurilor din România.

magnifiercrosschevron-down