Fă cadou 
un copăcel
Daruiește-ți ziua de naștere
logo-plantam-fapte-bune@2x

Plantarea din Armășești

plantare armasesti

În luna noiembrie, echipa Plantăm fapte bune în România a revenit pe terenul agricol degradat al localității Armășești din județul Ialomița. O suprafaţă totală de 6 hectare de luncă, un sol argilos, sărat și neproductiv, este în al treilea an de împădurire. Pe de o parte a fost realizată îngrijirea arborilor deja plantați, pe de altă parte completarea unora noi, acolo unde a fost cazul. Aproximativ 450 de voluntari din București și o echipă de 50 de organizatori (reprezentanţi ai Asociaţiei EcoAssist cât și localnici) au organizat cea mai de amploare acțiune de împădurire din Armășești din ultimii trei ani în care s-au completat aproximativ 7000 de puieți și s-au săpat buruienile de pe întregul teren.

“Această plantare este una dificilă, judeţul Ialomiţa fiind deficitar în păduri şi astfel afectat de condiţii climatice extreme. Le mulțumim voluntarilor care revin în al treilea an de acțiune la Armășești și care sunt alături de noi încă de la început. Este vorba despre angajaţii din companiile JTI, BGS și XEROX. Acestora li s-au alăturat echipe din partea BDO AUDIT, LUXOFT, HP, Coca Cola HBC Romania, Decathlon, Orange, Inmedio și Carestream. Mulțumim de asemenea echipei NATUREVO care a ajutat ca puieții plantați să fie tratați cu fertilizant, pentru a le asigura o rezistență mai mare la condițiile ecologice dificile.” a declarat Liana Buzea, fondator.

Acțiunea a fost posibilă datorită fondurilor primite dn partea LUXOFT, care a apreciat “Originalitatea ideii, scopul ei, faptul că nu este o acțiune punctuală ci că vom și îngriji <<pădurea Luxoft>>. Interesul colegilor l-am “măsurat” și prin mulțimea de întrebări puse, legate de echipament, unelte, tipul de pomi…” a declarat Dana-Maria Filip, reprezentantul companiei LUXOFT.

„Suntem bucuroși de colaborarea aceasta veche, care ne face să sperăm că în curând vom avea o pădure în locul pe care acum nu mai crește nimic” a declarat Mircea Artuz, viceprimarul localității Armășești.

Susținătorii instituţionali ai „Plantăm fapte bune în România” din judeţul Ialomiţa sunt: Primăria Armăşeşti, Ocolul Silvic Urziceni, Ocolul Silvic Fetești, Direcția Silvică Ialomița și Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ialomiţa.

Fotografiile din timpul acțiunii se regăsesc pe pagina oficială de Facebook a „Plantăm fapte bune în România”.

magnifiercrosschevron-down