Fă cadou 
un copăcel
Daruiește-ți ziua de naștere
logo-plantam-fapte-bune@2x

Arad a plantat pentru un viitor mai verde

colaj comunicat

   


   Peste 250 de voluntari arădeni au răsădit 3.000 de puieţi de stejar roşu, tei, plop şi salcâm la Fântânele şi Zerind.

A fost mobilizare generală la Fântânele și Zerind în urma apelului pe care „Plantăm fapte bune în România” l-a realizat prin campania „Plantăm! Îngrijim! Împădurim!”. 3.000 de puieţi de stejar roşu, tei, plop euro-american şi salcâm au fost răsădiți cu ajutorul a peste 250 de voluntari. Printre aceștia s-au numărat 10 studenţi şi profesori de la Facultatea de Mediu a Universităţii „Aurel Vlaicu”, 45 elevi şi profesori ai Colegiului Naţional „Vasile Goldiş”, 45 elevi şi profesori ai Colegiului Naţional „Ghiba Birta”, zeci de angajaţi de la companii locale, simpli voluntari și localnici. Toţi au plantat pentru un viitor mai verde.

Acţiunea a avut loc la Fântânele, în parcul de la cimitir, în parcul şi extravilanul de la Tisa Nouă, iar la Zerind în zona vechii cazarme militare, aliniamentul stradal spre Iermata Neagră până în zona identificată ca arie protejată şi la intrarea în localitate dinspre Chişineu Criş pe aliniamente stradale. Când vor ajunge la maturitate, acești copăcei vor fi adevărate surse de aer curat şi bine oxigenat. Efectul acțiunii nu se va vedea foarte curând, ci abia peste 2-3 ani atunci când arborii vor proteja drumul de troiene, vor oferi o privelişte plăcută, vor fi o sursă de protecţie pentru păsările şi animalele localnicilor.

„Peste 250 de oameni au arătat ce înseamnă implicarea civică plantând în timp record 3.000 de puieţi, în beneficiul naturii şi al comunităţii din Fântânele și Zerind. Peste ani, aceşti oameni se pot mândri că au ajutat în mod real la schimbarea mediului înconjurător şi la protejarea lui prin împăduriri. Plantăm Fapte Bune în România face mult mai mult decât o plantare, schimbă mentalităţi!”, a declarat Adelin Popescu coordonator judeţean al acţiunii „Plantăm fapte bune în România”.

Parteneri și sponsori

Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor a fost partenerul instituţional al acestui demers. R.N.P. – ROMSILVA a furnizat gratuit puieții necesari împăduririi și asistență de specialitate pe plantațiile oficiale ale proiectului. La nivel local, partenerii instituţionali au fost: Primăria şi Consiliul Local Fântânele, Primăria şi Consiliul Local Zerind, care la finalul plantării au pus la dispoziţia voluntarilor o masă caldă şi bună dispoţie.

Sponsori naţionali au fost Unicredit Bank, Arval, Dedeman, Fan Courier, iar sponsori locali au fost Global Tehnic (a asigurat apa necesară tuturor voluntarilor), compania Verbiţă (a pus la dispoziţie 5 maşini necesare organizatorilor), Universitatea „Aurel Vlaicu” (a pus la dispoziţie sală pentru conferinţe de presă şi suport de specialitate), Crucea Roşie, compania DB SCHENKER, compania Coficab.

magnifiercrosschevron-down