Fă cadou 
un copăcel
Daruiește-ți ziua de naștere
logo-plantam-fapte-bune@2x

Apara padurile Romaniei!

In perioada aceasta in Parlament se discuta un proiect de lege care sa modifice Codul Silvic. Daca s-ar aproba, proiectul de lege ar permite exploatarea intr-un singur an a posibilitatii de productie de lemn pe 10 ani, includerea unor paduri in orase (lucru care ar insemna, practic, afectarea integritatii fondului forestier) sau conservarea a doar 3.8% din padurile noastre (cele virgine) restul de 96.2% urmand a fi supuse unor tratamente intensive de exploatare.

ONG-urile de mediu au initiat „Harta taierilor de paduri” din România prin care sunt efectuate actiuni de identificare si sesizare a taierilor de paduri către autoritati. In acest moment sunt raportate 1.225 de puncte pe aceasta harta (doar pe baza imaginilor din satelit), iar vizitele in teren releva ca practica taierilor de paduri este una "salbatica", inclusiv in ariile protejate!

Te indemnam sa ne sustii in demersul de trimitere a acestui proiect inapoi la Comisia pentru agricultura din Camera Deputatilor, pentru a fi adoptata o solutie cu adevarat durabila si responsabila pentru comunitatile locale si pentru padurile Romaniei!

Iti multumim ca ne esti alaturi!
magnifiercrosschevron-down