Fă cadou 
un copăcel
Daruiește-ți ziua de naștere
logo-plantam-fapte-bune@2x

Acţiunea de împădurire organizată de „Plantăm fapte bune în România” se amână până în data de 19 noiembrie

„Plantăm fapte bune în România” anunţă amânarea cu o săptămână a acţiunilor de împădurire cu ajutorul voluntarilor  din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Data nouă de plantare este 19 noiembrie.

Astfel, voluntarii, instituţiile şi toţi cei implicaţi sunt aşteptaţi în data de 19 noiembrie (sâmbătă) pe plantaţiile pe care s-au înscris.

Decizia a fost luată din cauza condițiilor meteo nefavorabile de săptămâna aceasta: pe majoritatea plantațiilor plouă până aproape de finalul săptămânii, motiv pentru care terenurile au exces apă, iar accesul și munca pe faţa locului devin mult mai dificile.

Prognoza meteo pentru sâmbăta aceasta (ziua aleasă de organizatori) este ocazional de ploaie, temperatură scăzută cu vânt relativ puternic - deci indicele de confort scade.

Motivele de mai sus impun amânarea acțiunii de plantare în data de 19 noiembrie.

Peste 43 de hectare vor fi împădurite (fie  plantări noi, fie completări ale zonelor în care s-a acţionat în primăvară sau în toamna anului trecut) în următoarele judeţe: Buzău, localitatea Boboc, Călăraşi, localitatea Jegălia, Constanţa, localitatea Peştera, Dolj, localitatea Greceşti, Giurgiu, localitatea Gostinari, Harghita, localitatea Mereşti, Iaşi, localitatea Leţcani, Teleorman, localitatea Siliştea Gumeşti şi Timiş, localitatea Utvin.

În 19 noiembrie vom schimba în bine soarta pădurilor din România.

magnifiercrosschevron-down