Fă cadou 
un copăcel
Daruiește-ți ziua de naștere
logo-plantam-fapte-bune@2x

A fost mobilizare generală la Feteni

DSCF0740 (1)


 

9500 de puieţi au răsădit sâmbătă la Feteni, în judeţul Valcea, prin munca depusă de voluntarii care au răspuns apelului pe care „Plantăm fapte bune în România” l-a realizat prin campania „Plantăm! Îngrijim! Împădurim!”.

"Am reusit !

Am inceput cel mai mare proiect de impaduriere la nivel national si in primavara il vom continua.

Este prima actiune de acest fel sin Rm Valcea si din punctul nostru de vedere a fost un succes. In ciuda terenului dificil volunatarii au plantat cu drag si spor. Fiecare dintre noi a lasat acolo o bucatica din suflet. Echipa organizatorica din Valcea doreste sa multumeasca tuturor celor prezenti la actiune si sa nu uitam primul pas spre schimbare l-am facut. Plantăm Fapte Bune în România face mult mai mult decât o plantare, schimbă mentalităţi!”,  a declarat Georgiana Tatulescu coordonator judeţean Valcea.

Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor a fost partenerul instituţional al acestui demers. R.N.P. - ROMSILVA  prin Directia Silvica Rm Valcea si Ocoale Silvice din judet a furnizat  asistență de specialitate prin prezenta a 15 ingineri silvici si 45 de padurari  pe terenul de la Feteni.

Multumim  Primăriei  Municipiului Valcea partener institutional, precum si Asociatia Zambete Colorate si Promovam prin Educatie ca parteneri organizatorici

Suntem mandri ca alaturi de noi au plantat elevii din 9 licee locale, scoli profesionale asociatii,grupuri ong-ri locale si celor de la Crucea Rosie jud, Valcea:

-Liceul Silvic,Pedagogic,Energetic, Henry Coanda,Plesoianu, Arte, Teologic,Economic si George Tanase Babeni , Inspectoratul Scolar Judetean si Carol Davila

-A.S Cozia  Racing Team, Buila Vanturalnita, X3Extreme

-Next, Leo, Cercetasii Reomaniei, Rotaract si Interact, FJT

Sponsori naţionali au fost Unicredit Bank, Arval, Dedeman, Fan Courier  iar sponsori locali  OMV Calimanesti ,S.C  Diana SRL, Rotakt , Annabella si firma Plastic Omnium din jud. Arges.

Rezultatele parţiale ale acţiunii din 14 noiembrie sunt următoarele: 9.000 de voluntari, 151.000 de puieţi plantaţi în afara fondului forestier. O parte din primăriile localităților cu puieți neplantați și-au asumat finalizarea plantării acestora.

In Judetul Valcea vom incerca sa plantam restul de 8000 puieti cu sprijinul Penitenciarelor din judetele apropiate si Primariei Municipiului Rm. Valcea

Efectul acțiunii de astăzi nu se va vedea în iarna 2015 – 2016, ci abia peste 2-3 ani atunci când puietii de gorun si frasin vor fixa solul .

Alături de eforturile de împădurire cu voluntari din România, se adaugă munca celor 400 de voluntari din Republica Moldova, care în Chișinău – localitatea Bubuieci au plantat 10.000 puieți pe 5 hectare. Tot pe 14 noiembrie au avut loc si acțiuni independente. Din partea Ministerului Mediului, prin intermediul R.N.P. – ROMSILVA urmează să conformăm cei 815.000 puieți anunțați a fi plantați în același timp cu voluntarii, pe 163 hectare aflate în fond forestier.

Albumul foto al acțiunii este disponibil pe pagina PFBRo pe Facebook. Pot fi găsite imagini și alte materiale din timpul acțiunii de împădurire de pe 14 noiembrie căutând   #plantamfaptebune .

 

magnifiercrosschevron-down