Fă cadou 
un copăcel
Daruiește-ți ziua de naștere
logo-plantam-fapte-bune@2x

3,000 de voluntari au devenit plantatori de fapte bune în 2018

 Plantăm fapte bune în România publică rezultatele acțiunilor de împădurire organizate toamna aceasta, în localitățile în care seceta nu a determinat amânarea împăduririlor.

Rezultatele lunii noiembrie sunt următoarele:

  • Tătaru – județul Prahova (03 noiembrie) – 200 de voluntari, 2,000 de puieți de gorun, frasin, paltin și platan pe o suprafață de 0,5 ha
  • Cuza-Vodă – județul Galați (03 noiembrie) – 362 de voluntari, 17,000 de puieți de salcâm pe o suprafață de 4 ha
  • Țaga – județul Cluj (10 noiembrie) – 130 de voluntari, 2,000 de puieți de de gorun și stejar pe o suprafață de 0,5ha
  • Popești – Leordeni – județul Ilfov (10 noiembrie) – 350 de voluntari, 6,500 de puieți stejar rosu, frasin, tei și ulm pe o suprafață de 1 ha
  • Lețcani – județul Iași (10 noiembrie) – 268 de voluntari, 3,200 de puieți de sălcioară pe o suprafață de 1,5 ha, în completarea acțiunilor din anii anteriori
  • Șotânga – județul Dâmbovița (10 noiembrie) – 1,200 de voluntari, 10,000 de plop alb pe o suprafață de 6 ha
  • SînMihaiu Român – județul Timiș (10 noiembrie) – 40 de voluntari, 2,000 de stejar pedunculat, frasin și corcoduș în completarea acțiunilor din anii anteriori

La acțiunile din luna noiembrie și la cele din primăvara acestui an ne-au fost alături peste 3,000 de voluntari care au plantat 98,700 de puieți pe o suprafață de 27 ha.

„În pofida vremii care a transformat toamna lui 2018 în poate cel mai dificil sezon de plantare de până acum, Plantăm fapte bune în România a reușit să pună bazele pentru 13 hectare de pădure. Continuăm în primăvară, când vor lua ființă şi celelalte păduri planificate, cu ajutorul voluntarilor care şi-au manifestat nerăbdarea de a participa”, a declarat Emil Ifrim, inginer silvic în cadrul Plantăm fapte bune în România.

Motivul reprogramării pentru primăvara lui 2019 a unora dintre acțiuni (Topoloveni - județul Argeș, Moinești - județul Bacău, Jegălia - județul Călărași, Valea Dacilor - județul Constanța, Grecești - județul Dolj, Negomir – județul Gorj, Cralovăț –  județul Timiș și Mihăiești – județul Vâlcea) îl reprezintă seceta prelungită cu care ne-am confruntat în această toamnă. În zonele vizate, nu a plouat în ultimele trei-patru luni, ceea ce a condus la apariția unei secete pedologice, concretizată printr-un aport de umiditate în sol extrem de scăzut, mai ales în primii zeci de centimetri ai acestuia. În acest context, solurile sunt foarte compacte, iar săparea s-ar fi realizat foarte greu ori ar fi fost, în unele cazuri, imposibil de realizat. Sperăm ca pe parcursul iernii și începutul primăverii să se înregistreze precipitații care să furnizeze un aportul de apă necesar puieților forestieri.

În concluzie, aceste acțiuni de împădurire se amână pentru lunile martie - aprilie 2019.  

Participarea la acțiunile de împădurire este recunoscută prin diploma Green Endorsement. Detaliile campaniei sunt disponibile aici.

Partenerii naționali Plantăm fapte bune în România în 2018 sunt JYSK, Bergenbier și Dedeman. Alături de ei, susțin financiar inițiativa CEC Bank, Daikin, FAN Courier, Groupe Renault România, Kaufland, SIXT, Skanska și Yusen Logistics.

Au participat cu voluntari: Alten, Amgen, APCF, Arcelor Mittal Galați, Basware, Biodeck, CEC Bank, Coca Cola HBC, Daikin România, Dedeman, Enea, Electrica, Eli Lilly, Eurosurvey, Fitbit, JYSK România, KPMG, LIDL, Luxoft, Microsoft, Philip Morris, Rompharm, Rossman, Șantierul Naval Damen Galați, Skanska, SIXT România, SYKES și SOMPRODUCT Cluj.

Vă mulţumim încă o dată pentru participare, contăm pe înțelegerea voastră şi sperăm să rămâneți alături de noi!

 

magnifiercrosschevron-down