Fă cadou 
un copăcel
Daruiește-ți ziua de naștere
logo-plantam-fapte-bune@2x

20.000 de copaci plantați alături de JYSK

Toamna aceasta, 20.000 de copaci au prins rădăcini în județul Alba, în cadrul unei acțiuni de împădurire organizată de Plantăm fapte bune în România și sponsorizată de JYSK.

Startul a fost dat printr-un eveniment de plantare cu voluntari, la care au participat angajați JYSK din zonă și copii de la școala generală din Abrud, județul Alba.

A fost cel de-al șaptelea an în care JYSK susține o acțiune de împădurire realizată de Plantăm fapte bune în România și cel de-al cincilea an în care compania plantează în județul Alba, în zona Roșia Montană. De la începutul parteneriatului cu Plantăm fapte bune în România, în anul 2017, JYSK a susținut financiar plantarea a 152.000 de puieți în județele Alba (122.000 de puiei) și Dâmbovița (30.000 de puieți).

Simona Camburu, Coordonator Fundraising Plantăm fapte bune în România, povestește mai multe despre acțiunea de plantare:

,,Ziua de plantare a fost ca la carte - cu voluntari punctuali, echipați corespunzător pentru o plantare pe munte. De unde pot spune că se vede o experiența voluntarilor după cei 7 ani de colaborare, în care alături de echipa JYSK am plantat an de an zeci de mii de puieți forestieri. I-am avut alături de noi și pe elevii școlii generale din Abrud, din ciclul gimnazial, însoțiți de profesori. Ne-am permis, astfel, să le oferim câteva ore de silvicultură, pe înțelesul lor, despre puieții de molid, tehnica de plantare, arborii maturi din teren și restul elementelor care formează ecosistemul forestier. S-a lucrat în echipe de cate 2 -3 voluntari, acestea fiind completate de către inginerii silvici ai Plantam fapte bune in Romania si ai Ocolului Silvic Abrud”, a spus Simona Camburu.

Angajații JYSK s-au simțit foarte bine, s-au bucurat de natură și de munca în echipă alături de elevi.

Elena Gordan, Store Manager JYSK Petroșani, a participat pentru cel de-al treilea an ca voluntar la plantare.

„În general, îmi place să fac lucruri pentru natură. A fost frumos pentru că anul acesta am plantat alături de copii. Ei au fost încântați și foarte deschiși, chiar aveau fiecare câte o sapă micuță a lor, pentru a planta. La noi în zona nu au loc prea multe activități de acest gen, de-asta mă bucur foarte mult că JYSK organizează o plantare și pot participa. Pentru anul viitor mă înscriu de acum!”, spune Elena Gordan.

Plantarea celorlalți puieți a continuat în luna noiembrie mecanizat și cu ajutorul zilierilor. În total, 20.000 de puieți s-au adăugat celor peste 102.000 plantați începând din anul 2019 în zona Roșia Montană-Abrud pe terenurile administrate de Ocolul Silvic Abrud.

Plantarea 2023 în cifre:

  • 20.000 de puieți plantați în 2023
  • 5 hectare de teren
  • 4 localități în care au avut loc plantări anul acesta: Bucium, Roșia Montană, Sohodol și Câmpeni.
magnifiercrosschevron-down