Fă cadou 
un copăcel
Daruiește-ți ziua de naștere
logo-plantam-fapte-bune@2x

19 noiembrie: mobilizare generală la Jegălia

plantare

”Ce plantezi cu mâna ta nu se uită niciodată. Gestul cântărește mai mult decât orice declarație și intenție. Să faci concret un gest pentru natură, pentru comunitate, pentru ceilalți e incomparabil, iar bucuria și voioșia de pe plantație, atunci când te întâlnești cu oameni care simt și aleg să petreacă timpul la fel cu tine, ridică moralul, inspiră, dau curaj și energie mai mult decât orice altceva. Vă așteptăm și în viitor la aceste acțiuni! Puiet cu puiet împădurim România!”, mărturiseşte Vasile Calmaţui, coordonator judeţean Călăraşi.

În data de 19 noiembrie, „Plantăm fapte bune în România” a acţionat în 7 din cele 9 judeţe anunţate (acţiunea din Harghita a avut loc în data de 12 noiembrie, iar cea din Timiş a fost amânată pentru primăvara anului viitor, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile care au dus la inundarea suprafeţei respective).

 La Jegălia, localitate din judeţul Călăraşi, 1.225 de voluntari au plantat 27.500 puieţi de salcie pe o suprafaţă de 24 de hectare. Puieţii rămaşi vor fi plantaţi săptămâna acesta, prin implicare localnicilor la solicitarea primăriei locale care a pus la dispoziţia iniţiativei cea mai mare suprafaţă pentru acţiunea din aceasta toamnă. La Jegălia, „Plantăm fapte bune în România” a realizat a doua acţiune de împădurire, după ce anul trecut, pe 14 noiembrie, voluntarii au plantat primii puieţi de salcie.

La nivel naţional  aproape 4.100 de voluntari au împădurit în data de 19 noiembrie o suprafaţă de peste 42.2 hectare, în cele 8 judeţe menţionate. Numărul de puieţi plantaţi este de 92.743.

Pe pagina de Facebook a iniţiativei https://www.facebook.com/PlantamFapteBuneInRomania/ pot fi găsite imagini și alte materiale din timpul acțiunii de împădurire, căutând   #plantamfaptebune.

Voluntarii participanţi vor primi în urma activității de plantare sau de organizare o diplomă Green Endorsement, recunoscută în CV de peste 30 de companii de renume.

Acţiunea din 19 noiembrie a fost realizată cu sprijinul următorilor parteneri instituţionali: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Romsilva, Jandarmeria Română, Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Primăria şi Consiliul local Jegălia.

Sponsorii acţiunii au fost: UniCredit Bank, UniCredit Leasing, Kaufland  România, Dedeman, Renania, CA Immo, FAN Courier, Coca-Cola HBC Romania şi Tibbett Logistics.

Au participat cu voluntari:Allianz Managed Operations & Services SE - sucursala București, Asociaţia Pathos, BCR Leasing, Bearingpoint, Booking.com, Brenntag, Cetelem, Coca-Cola HBC România, Digidemat, Federal Mogul, HPE, Generali, Genpact, Impact HUB,  Ista Center, Kaufland România, KPMG, Parohia Gradina Icoanei, Philip Moris, Orange România, Plasticomniun, Pfizer, Publicis Saint Gobain, Stefanini, TED Anventure, Webhelp România, WIPRO şi WNS.

Tot la Jegălia au plantat şi sportivii care anul acesta au susţinut iniţiativa.

În data de 19 noiembrie am schimbat în bine soarta pădurilor din România.

magnifiercrosschevron-down