Fă cadou 
un copăcel
Daruiește-ți ziua de naștere
logo-plantam-fapte-bune@2x

18 noiembrie – o zi cu fapte bune la Moinești

 

3 ore a durat acțiunea prin care 414 de voluntari inimoși au plantat 8,000 de puieți de pin silvestru pe o suprafață de 2 hectare de teren degradat, supus eroziunii și situat într-un punct vulnerabil de alunecare.  Deși vremea a fost mohorâtă,  ne-am bucurat de o atmosferă caldă și plină de entuziasm.

Alături de organizatori au participat voluntari independenți din județ și din țară, voluntari din companii – Lidl, Barlinek, DHL, Vrancart și OMV Petrom, precum și voluntari ai Spitalului Municipal de Urgență Moinești,  Liceului Teoretic “Spiru Haret” și ai Colegiului Tehnic “Grigore Cobălcescu” din Moinești. Voluntarilor Asociației ACTIV și ai Primăriei Moinești li s-au alăturat cei ai Detașamentelor de Jandarmi și Pompieri precum și cei ai Ocoalelor Silvice din Moinești și Dărmănești, primari din zonă și consilieri locali.

Ne-a bucurat prezența lui Viorel Toma -  președintele  Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, cu rang de secretar de stat, a reprezentantului Romsilva Bacău - Director Tehnic – Mănailă Gheorghe, a lui Petrică Ilieș - șeful Biroului juridic și contencios administrativ al Direcției juridice și resurse umane a Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și a primarului municipiului Moinești, Valentin Vieru.

„Tragem linie zilei de astăzi și ne bucurăm. Pentru că am avut alături de noi oameni frumoși,  implicați și de acțiune. Oameni care nu au ținut cont de prognoza meteo și au oferit naturii ceea ce tot noi, oamenii, am luat de la ea“ , declară Monica Tătaru, coordonator județean Bacău.

Voluntarii vor primi în urma activității de plantare sau de organizare o diplomă Green Endorsement, recunoscută în CV de peste 30 de companii de renume (detalii pe www.plantamfaptebune.ro, secțiunea Green Endorsement).

Acţiunea din 18 noiembrie a fost  realizată cu implicarea Jandarmeriei Române şi Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Au sprijinit inițiativa Dedeman, JYSK, Daikin România, Tibbett Logistics, FAN Courier și Coca Cola HBC.

Mulțumim tuturor voluntarilor și partenerilor care au făcut posibilă acțiunea din acest an!

 

 

magnifiercrosschevron-down