Fă cadou 
un copăcel
Daruiește-ți ziua de naștere
logo-plantam-fapte-bune@2x

reuşitele din 2,5 ani

infografic_realizari_2011-2012

Din 2011, am împădurit cu ajutorul a peste 6900 de iubitori de natură 38.5 hectare de teren public aflat în situații dificile: suprafețe agricole degradate, care suferă de alunecări sau se află în regiuni afectate de fenomenul deșertificării. Inițiativa noastră se bazează pe voluntariat și am reușit în această perioadă plantarea a 138.700 de copăcei. Totul în folosul comunităților locale.

Rezultatele înregistrate anul trecut, precum și resursele mobilizate, au fost publicate în Raportul anual 2012. Astfel, acțiunile de împădurire au devenit cea mai mare sursă de dezvoltare a proiectului: în cele două anotimpuri potrivite plantărilor, primăvara devreme și toamna târzie, au fost organizate împăduriri în total în 10 județe, alături de peste 6900 de voluntari pe un total de 38,5 hectare. Puieții plantați în Argeș, Constanța, Covasna, Ialomița, Iaşi, Prahova, Mureș, Satu Mare, Sălaj și Timiș au fost aleși în funcție de recomandările specialiștilor în silvicultură.

Privind Harta tăierilor de păduri, cea de-a doua componentă a iniţiativei noastre, în primul an de la lansareHarta tăierilor de păduri - aplicația online dezvoltată la inițiativa Plantăm fapte bune în România - a fost vizitată de peste 6.500 de persoane, iar numărul sesizărilor a depășit 1.400 la nivel național. Primele trei județe cu cele mai multe tăieri de păduri raportate prin aplicaţie sunt Argeş (178 raportări), Suceava (161) şi Covasna (124).

În urma sesizărilor primite pe Hartă, echipe mixte formate din voluntari, reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române, Jandarmeriei Române şi Ministerului Mediului - Direcţia de Control au mers pe teren pentru a documenta raportările primite pe aplicaţia online. Astfel, aproape 100 de persoane au parcurs trasee prestabilite din cele 6 judeţe în cursul lunii iunie şi au identificat 57 tăieri de păduri, 15 gatere (exclusiv în judeţul Cluj) şi 2 instalaţii de producere a cărbunelui, a căror legalitate este în prezent verificată de către autorităţile teritoriale. De asemenea, în timpul acestor deplasări au fost efectuate 11 controale de vehicule care transportau material lemnos şi s-au confiscat 13.5 mc de lemne.

magnifiercrosschevron-down