Impaduriri

În 2015 creștem aria de acoperire. Astfel, începând cu 14 noiembrie a.c., vom derula cea mai mare acțiune de împădurire din țara noastră: vom demara împădurirea simultană în 21 de județe în care vom planta 1.000.000 de puieți pe terenuri publice neproductive (deci pe plantații oficiale ale proiectului) dar și prin organizarea independentă în județele în care nu ni s-au confirmat terenuri publice. Pe plantațiile oficiale ne-am luat deja angajamentul că vom îngriji puieții până la reușita finală (sau atingerea maturității). Îi încurajăm pe toți cei care plantează să facă asemenea cu puieții plantați de ei.

 
Lista plantațiilor confirmate este vizibilă pe platforma de înscriere a voluntarilor, afișată pe prima pagină.

Înscrierea ca voluntar sau organizator se va face pe acea platformă, pusă la dispoziție de către Komunomo – platformă online care a creat comunități speciale pentru împădurirea națională. Platforma este disponibilă pe prima pagină a website-ului nostru: www.plantamfaptebune.ro.

Programul estimativ al zilei de acțiune:

 • 07:30 Plecare spre teren
 • 10:00 Sosire la teren (în funcţie de distanţa necesară de parcurs)
 • 10:00 – 10:30 Pregătire / instruire
 • 10:30 Iniţierea acțiunii (plantare / completare / îngrijire)
 • 10:30 – 15:00 Derularea acțiunii
 • 15:00 – 16:00 Masa
 • 16:30 Plecarea spre casă

Condiţii de lucru:

 • organizatorii vor asigura materialul săditor si echipamentele de lucru (lopeţi, cazmale) și apă potabilă
 • în măsura posibilităţilor, organizatorii pot furniza mănuşi de grădinărit, o gustare pentru fiecare voluntari și transportul la locul acțiunii; totuși, întrucât resursele nu sunt nelimitate, voluntarii sunt rugaţi să sprijine proiectul prin acoperirea acestor necesități în întâmpinarea organizării
 • la teren vor exista reprezentanţi ai organizatorilor şi ai partenerilor de proiect care vor instrui, îndruma şi sprijini participanţii pe parcursul zilei de plantare
 • pe timpul acțiujnilor participanţii sunt rugaţi să vina echipaţi cu haine și încălțăminte corespunzătoare sezonului și tipului de activitate
  • toamna / primăvara: ghete sau cizme de cauciuc, pantofi de shimb pentru drum, două straturi de haine lejere / sport, hanorac / geacă /  impermeabile, căciulă)
  • vara: pălării, cremă de protecţie solară, minimum 1.5 litri apă/ persoană

Măsuri de siguranță

Voluntarii trebuie să aibă îmbrăcăminte adecvată acestui tip de activitate (vezi mai sus detaliile). În plus, trebuie să se aibă în vedere faptul că pot avea loc și fenomene meteorologice neplăcute (ploaie, grindină, vânt puternic, soare arzător etc.)

Este recomandată evitarea unui bagaj excesiv pentru a nu îngreuna munca. Sugerăm folosirea unor ghiozdane uşoare în care să se găsească strictul necesar: apa, obiecte igienice, unul sau sau două batoane de ciocolată, un sandwich, fructe.

Stare medicală

Persoanele care suferă de anumite afecțiuni (persoane cardiace, astmatice, cu hipertensiune, diabet etc.) trebuie să se adreseze echipei organizatorice. În momentul în care simţiţi o stare de leşin sau oboseală, întrerupeţi activitatea şi adresaţi-vă coordonatorului de echipă.

Dispoziţii speciale

Activitatea de plantare implică efort fizic susținut motiv pentru care vârsta minimă de participare este de 16 ani. Participanţii cu o vârstă sub 18 ani trebuie să fie însoţiţi de părinţi, tutore legal sau un cadru didactic.