18 noiembrie – ziua împăduririi naționale cu ajutorul voluntarilor

18 noiembrie – ziua împăduririi naționale cu ajutorul voluntarilor

Pentru al treilea an consecutiv, inițiativa  națională pe bază de voluntariat ”Plantăm fapte bune în România” va desfășura activități de împădurire, în mai multe județe, în aceeași zi. 

Sâmbătă, 18 noiembrie, voluntarii vor reveni pentru completări de puieți pe terenurile din Lețcani-jud. Iași, Peștera-jud. Constanța, Utvin-jud. Timiș și Armășești-jud. Ialomița. De asemenea, în aceeași zi, vor fi organizate acțiuni de împădurire pe terenuri noi din Moinești-jud. Bacău, Cozieni-jud. Buzău, Jegălia-jud. Călărași, Șotânga-jud. Dâmbovița, Grecești-jud. Dolj și Vladimir-jud. Gorj.

Terenurile pe care vor fi realizate acțiunile de plantare sunt fără vegetație forestieră și sunt predispuse sau afectate de diferite procese de degradare (eroziune pluvială, alunecări de teren, sărăturare, poluare sau eroziune eoliană).

Voluntarii interesați să participe la activitățile din 18 noiembrie, se pot înscrie pe site (din meniu se alege ”Implică-te”, apoi ”Voluntar”, urmărind instrucțiunile existente) sau direct formular – click aici.

”Țoți cei care simt că pot oferi din timpul și din energia lor pentru a ne fi alături în acțiunile de împădurire din 18 noiembrie, sunt așteptați să participe cu cea mai mare bucurie. Credem în ceea ce facem și știm că doar împreună puteam construi lumea la care visăm. Haideți să creștem împreună cu pădurile noastre”, declară Marin Toma, Coordonator PFBRo.

Voluntarii participanţi primesc în urma activității de plantare sau de organizare o diplomă Green Endorsement, recunoscută în CV de peste 30 de companii de renume.

Alături de compania JYSK, ”Plantăm fapte bune în România” va realiza o acțiune de împădurire pe termen lung. Primele 8 hectare vor fi plantate în data de 18 noiembrie, la Șotânga, în județul Dâmbovița.

Sprijină, de asemenea, inițiativa Dedeman, Daikin România, Tibbett Logistics, FAN Courier și Coca Cola HBC.

Partenerii instituţionali ai inițiativei sunt Romsilva, Jandarmeria Română și Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Pentru informații suplimentare legate de implicarea în activitățile PFBRo, cei interesați sunt rugați să ne contacteze prin e-mail la adresa voluntar@plantamfaptebune.ro

Showing 4 comments
 • Olivia Dumitriu

  Buna seara,

  Doresc sa ma inscriu si eu pentru actiunea din data de 18 noiembrie.
  Am mai participat la actiuni similare , organizate de asociatia Mai mult verde.

  Impreuna cu mine doresc sa vina un grup de tineri liceeni, de la unul dintre liceele serioase din Bucuresti: Sf Sava.
  As vrea sa stiu daca tinerii trebuie sa se inscribe si ei nominal, sau exista posibilitatea sa o fac eu, in numele lor, sau , eventual, profesorul care ii va insoti- professor de fizica , cunoscut pentru disciplina pe care o impune elevilor , fiind organizator si insotitor al tinerilor la olimpiade international.

  Astept cu interes raspunsul dv

  Cu multumiri pentru initiative extraordinara

 • robert

  Buna ziua, din pacate in majoritatea locatiilor unde plantam avem deja necesarul de voluntari, puteti trimite un mail catre voluntar@plantamfaptebune.ro pentru a primi un raspuns in cazul in care exista posibilitatea sa participati cu un grup mai mare. Multumim!

 • Olivia Dumitriu

  Multumesc pentru raspuns.

pingbacks / trackbacks