Fă cadou 
un copăcel
Daruiește-ți ziua de naștere
logo-plantam-fapte-bune@2x

Xerox România şi mişcarea „Plantăm fapte bune în România” demarează împăduririle la Armăşeşti

Pe 29 octombrie, peste 30 de angajaţi ai Xerox România vor planta copaci în localitatea Armăşeşti din judeţul Ialomiţa. Organizatorii „Plantăm fapte bune în România“ şi voluntarii vor face plantări pe un teren de 6 hectare, care nu a mai fost împădurit până în prezent şi se află în domeniul public al consiliului local.

Pe lângă programul de voluntariat, Xerox susţine cauza de protejare a mediului şi prin tipărirea materialelor necesare mişcării „Plantăm fapte bune în România”: documentele sunt tipărite cu ajutorul multifuncţionalelor Xerox, pe hârtie reciclată şi suporturi speciale de imprimare Xerox, prin utilizarea de cerneală solidă, care reduce impactul asupra mediului cu până la 90%.

„Mizăm pe o politică de protecţie a mediului susţinută de portofoliul de produse şi servicii, politici şi proceduri Xerox, şi ne bucurăm să participăm la o mişcare de amploarea „Plantăm fapte bune în România”, care sprijină aceeaşi cauză”, afirmă Ioana Bulat, PR Manager. „Este un bun prilej pentru echipa Xerox de a arăta şi în alt mod cum protejează mediul, nu doar prin serviciile şi produsele noastre. De asemenea, această acţiune de plantare a copacilor este şi o bună ocazie de a ne întâlni şi de a lucra împreună cu partenerii şi clienţii noştri, pe care i-am invitat să ni se alăture. Pe scurt, abia aşteptăm să plantăm câteva fapte bune”, încheie Bulat.

„Apreciem atât susţinerea Xerox România, cât şi implicarea angajaţilor şi partenerilor acestei companii pe termen lung. Astfel, voluntarii sunt aşteptaţi să revină în anii următori pentru a îngriji pădurile şi a asigura reuşita finală a acţiunilor de plantare, conform aprecierilor specialiştilor. Ulterior, comunităţile locale vor fi încurajate şi sprijinite să îşi îngrijească pădurile şi să le apere de exploatări necorespunzătoare”, a precizat Liana Buzea, coordonatorul mişcării „Plantăm fapte bune în România“.

Xerox utilizează consumabile ecologice şi desfăşoară o gamă largă de procese şi activităţi de protecţie a mediului. Compania deţine în portofoliu o gamă completă de hârtie reciclabilă pentru copiatoare - Recycled, Recycled+ (produsă 100% din materiale reciclate), Recycled Supreme (produsă 80% din materiale reciclate) şi hârtia colorată Recycled Symphony şi Colotech+ Recycled, special creată pentru imprimarea digitală color. Şi echipamentele Xerox reduc impactul asupra mediului înconjurător prin utilizarea unor tehnologii moderne, care reduc semnificativ consumul de energie şi hârtie. Seria de echipamente ColorQube 9200, care are la bază  tehnologia cu cerneală solidă, reduce costurile de tipar cu până la 62%, dar şi impactul asupra mediului cu până la 90%.

Totodată, Xerox România deţine certificarea ISO 14001, standard ce se constituie ca un ansamblu de procese şi cerinţe referitoare la protecţia mediului şi a sistemelor de management aferente.

 

magnifiercrosschevron-down