Fă cadou 
un copăcel
Daruiește-ți ziua de naștere
logo-plantam-fapte-bune@2x

”Plantăm fapte bune în România” este o poveste scrisă împreună.

Până în prezent, 32.300 de voluntari din România și Republica Moldova au plantat împreună 660.00 puieți pe 206 hectare de terenuri publice neproductive. Acestea sunt mărturii ale visurilor care devin realitate.

Pentru cei care doresc să se organizeze pe cont propriu, pașii sunt detaliați în clipul de mai sus.

Pentru cei care doresc să participe la plantațiile oficiale, în măsura disponibilității de locuri, detaliem tot ceea ce implică o zi de plantare:

Programul zilei de acțiune:

07:30 Plecare
10:00 Sosire la teren (în funcţie de distanţa necesară de parcurs)
10:00 – 10:30 Pregătire / instruire
10:30 Iniţierea acțiunii (plantare / completare / îngrijire)
10:30 – 15:00 Derularea acțiunii
15:00 – 16:00 Masă
16:30 Plecarea spre casă

Condiţiile de lucru:

Organizatorii vor asigura materialul săditor, echipamentele de lucru (lopeţi, cazmale) și apă potabilă.
În măsura posibilităţilor, aceştia vor furniza mănuşi de grădinărit, o gustare pentru fiecare voluntar și transportul la locul acțiunii. Întrucât resursele sunt limitate, voluntarii sunt rugaţi să sprijine proiectul prin acoperirea acestor necesități.

Reprezentanţii organizatorilor şi ai partenerilor de proiect vor instrui, îndruma şi sprijini participanţii pe parcursul zilei de plantare.
Participanţii sunt rugaţi să vină echipaţi cu haine și încălțăminte corespunzătoare sezonului și tipului de activitate (toamna / primăvara: ghete sau cizme de cauciuc, pantofi de shimb pentru drum, două straturi de haine lejere / sport, hanorac / geacă / impermeabile, căciulă, vara: pălării, cremă de protecţie solară, minimum 1.5 litri apă/ persoană)

Măsuri de siguranță:

Voluntarii vor purta îmbrăcăminte adecvată acestui tip de activitate (vezi mai sus detaliile). În plus, trebuie să se aibă în vedere faptul că pot avea loc și fenomene meteorologice neplăcute (ploaie, grindină, vânt puternic, soare arzător etc.)

Este recomandată evitarea unui bagaj excesiv pentru a nu îngreuna munca. Sugerăm folosirea unor ghiozdane uşoare în care să se găsească strictul necesar: apa, obiecte igienice, unul sau sau două batoane de ciocolată, un sandwich, fructe.

Stare medicală:

Persoanele care suferă de anumite afecțiuni (persoane cardiace, astmatice, cu hipertensiune, diabet etc.) trebuie să se adreseze echipei organizatorice. În momentul în care simţiţi o stare de leşin sau oboseală, întrerupeţi activitatea şi adresaţi-vă coordonatorului de echipă.

Dispoziţii speciale:

Activitatea de plantare implică efort fizic susținut motiv pentru care vârsta minimă de participare este de 16 ani. Participanţii cu o vârstă sub 18 ani trebuie să fie însoţiţi de părinţi, tutore legal sau un cadru didactic.

magnifiercrosschevron-down