Fă cadou 
un copăcel
Daruiește-ți ziua de naștere
logo-plantam-fapte-bune@2x

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Din 2011 avem avem grijă de pădurile noastre pentru că suntem conștienți de importanța lor. Ne mândrim cu puieții plantați și, in egală măsură, cu numărul mare de voluntari mobilizați. Peste 30.000 au fost prezenți la acțiunile noastre de împădurire și la competițiile sportive la care ne-am încris.

Din 2016 participăm la Swimathon București, eveniment care înseamnă mai mult decât o competiție, este un mecanism prin care comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi se implică în strângerea de fonduri pentru proiectele relevante.
Pe scurt, Swimathon în trei paşi:

  1. Organizaţiile și grupurile de iniţiativă înscriu proiecte din București și Ilfov;
  2. Companiile şi înotătorii-fundraiseri aleg proiectele pentru care se implică;
  3. Susţinătorii donează o sumă de bani pentru favoriţii lor.

Nu e nevoie nici de brațe vânjoase, nici de performanță acvatică, pentru că înotul este doar un pretext. Ținta o reprezintă strângerea de fonduri, iar înotătorii promovează în rândul prietenilor și al cunoscuților proiectul în care se implică.

Am început să facem valuri în 2016 și ne-am clasat pe locul secund cu 29.038 RON și patru echipe participante. Pentru fiecare donație, înotătorii au plantat în numele donatorilor mai mulţi copaci, într-o pădure dedicată acestora, în cadrul campaniei naționale de plantare din data de 12 noiembrie 2016.

Ne-a încântat așa de mult experiența, că am decis să participăm din nou în 2017. Ne-am propus să strângem din nou suma de 30,000 RON, lucru pe care l-am reușit (donațiile fiind de 33,065.00 RON). Cele patru echipe fantastice, ”Dream Green Team”, ”Decathlon Team”, ”Plantatorii subacvatici” și ”Culoarul verde” ne-au reprezentat Swimathon București 2017, clasându-se pe locul secund.

Nici în 2018 nu ne-am lăsat mai prejos. Trei echipe, ”Plantatorii subacvatici”, ”Culoarul verde ” și ”Toate frunzele sus!” ne-au reprezentat cu succes la un eveniment ale carui cifre impresionează – 9 ore de înot, 90 de echipe, 446 de înotători și 25 de proiecte susținute.

Noi am calculat donațiile strânse și putem să îți împărtășim ce am reușit împreună. Suma totală în 2018 este de 18.111 de lei, bani pe care îi vom aloca acțiunilor de împădurire la care sportivii implicați au un loc asigurat.

Mulțumim tuturor înotătorilor, donatorilor și voluntarilor care sprijină proiectul.

Date de contact coordonator proiect:
Simona Camburu, 0741.026.776, simona.camburu@plantamfaptebune.ro

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

magnifiercrossmenu