Inițiativa noastră este construită cu voluntari cu care participăm la acțiuni de împădurire pe terenuri publice, ce aparțin comunităților locale.

Instituțiile publice care sunt implicate în acțiunile noastre sunt:

  • Primăria (Consiliul local) – pune la dispoziție terenul ce urmează a fi împădurit, în baza unei Hotărări de Consiliu Local; întocmește documentele necesare trecerii terenului în fondul forestier, după ce puieții ajung la maturitate.
  • Direcțiile silvice, Ocoalele silvice – asigură asistența tehnică de specialitate prin identificarea speciilor de puieți ce urmează a fi plantați; participă cu specialiști, ingineri silvici, la acțiunile din ziua plantării, fiind implicați și în realizarea instructajului voluntarilor privind regulile de plantare.
  • Penitenciare – participă cu persoane private de libertate la acțiunile de îngrijire.
  • Consilii județene și Instituția Prefectului – intermediază comunicarea cu primăriile din județ, prin transmiterea adreselor oficiale pentru identificarea terenurilor care necesită acțiuni de împădurire
  • Inspectorate de poliție – participă cu voluntari la acțiunile de plantare.
  • Inspectorate de jandarmi – participă cu voluntari la acțiunile de plantare.
  • Unități de învătământ gimnazial și liceal – participă cu voluntari la acțiunile de plantare.
  • Universițăți de profil (Facultatea de Silvicultură, Facultatea de Agricultură) – studenții din cadrul acestor unități de învățământ sunt încurajați să facă practică în cadrul inițiativei, implicându-se în realizarea proiectelor tehnice și în acțiunile de plantare.

Având în vedere rolul esențial al instituțiilor publice pentru inițiativa noastră, le mulțumim și pe această cale reprezentanților acestora pentru buna colaborare și ne exprimăm încrederea că, împreună, și cu sprijinul sectorului de afaceri, vom reuși sa restabilim fondul forestier național, în beneficiul comun al tuturor părților interesate/ implicate.

Dacă reprezinți o instituție publică și dorești să te implici in susținerea inițiativei noastre, te rugăm să contactezi responsabilul nostru in relația cu instituțiile publice:

Maria Epure
e-mail: 
maria.epure@plantamfaptebune.ro

Echipa PFBRo