Fă cadou 
un copăcel
Daruiește-ți ziua de naștere
logo-plantam-fapte-bune@2x

Alături de revista INFOmediu susținem cultura pădurii

pfbro si infomediu - mic

Plantăm fapte bune în România” şi INFOmediu şi-au propus în anul următor să aducă plantatorii, cititorii şi elevii din şcoli mai aproape de cauza pădurilor.

Pe parcursul unui an școlar, membrii celor două comunităţi se vor implica în acţiuni de împădurie, vor promova obiceiuri ecologice cu ocazia Crăciunului şi vor afla de la sursă, din pepiniere, cum cresc pădurile, de la seminţe la arbori seculari, și cum ne îngrijim acest <<aur verde>>.

„După ce timp de doi ani jumătate am promovat cultura pădurii prin plantarea a peste 130.000 copaci cu aproape 7000 de voluntari din întreaga ţară şi prin implicarea publicului larg în monitorizarea tăierilor de păduri, alături de revista INFOmediu vom aduce copiii mai aproape de pădure. Împreună, ne propunem să dăm mai departe copiilor apropiaţi de revista INFOmediu cunoştinţele şi ţelurile noastre legate de păduri. Este o ocazie frumoasă și ne bucurăm sincer de această colaborare” a declarat Liana Buzea, fondatorul Plantăm fapte bune în România”.

“Proiectul Ecoatitudine a început în anul 2010 şi se desfăşoară pe o perioadă de zece ani, până în 2020. Anul acesta sperăm să ajungem la un număr de 100.000 de elevi la nivel naţional pe care să îi atragem în acest proiect, dar nu vrem să atragem numai copiii, ci şi pe părinţii şi bunicii lor. Dacă în etapa I, martie-iunie 2013, am introdus conceptul „O școală-un copăcel„ etapa a II-a a venit cu un spectacol educativ, ECO MAGIC ART, în care de această dată prin artă și magie dorim să contribuim la conştientizarea grijii ce trebuie acordată naturii înconjurătoare și stimularea potenţialului artistic şi creativ al copiilor„ a declarat Crețu STERE, inițiatorul campaniei „EcoAtitudine„. Împreună cu Plantăm fapte bune în Româniaintenționăm să duce copiii în vizită la pepiniere, astfel încât ei să învețe cum să îngrijească copăceii, acest „aur verde” foarte prețios.

Note:
”Plantăm fapte bune în România” este o iniţiativă naţională de împădurire bazată pe voluntariat, lansată în 2011. Proiectele noastre se derulează în prezent în 12 județe şi sunt gândite pe termen lung, respectiv o perioadă de 5 - 7 ani. Mai precis, derulăm acţiuni de conştientizare, şi împădurire pe terenuri care în prezent nu sunt incluse în fondul forestier, monitorizarea plantărilor şi efectuarea de lucrări de întreţinere până la reuşita finală şi raportarea şi verificarea legalităţii tăierilor de păduri. În cei peste doi ani de activitate, am mobilizat aproape 7.000 de voluntari, cu ajutorul cărora am plantat peste 138.700 de arbori forestieri pe 38.5 hectare de teren. Aplicația noastră online „Harta tăierilor de păduri” ne-a ajutat să raportăm peste 1400 de tăieri de păduri; în paralel, am verificat aceste sesizări prin acțiuni pe teren în 6 judeţe din țară. Cele 12 judeţe în care suntem activi sunt: Argeş, Braşov, Cluj, Constanţa, Covasna, Ialomiţa, Iaşi, Prahova, Mureş, Satu Mare, Sălaj şi Timiş.
INFOMEDIU EUROPA este inițiatorul campaniei de educație ecologică și mediu „EcoAtitudine„ lansată în 2010. Ne-am propus să derulăm această campanie până în anul 2020, astfel încât cât mai mulți copii să înțeleagă necesitatea apărării mediului înconjurător împotriva poluării şi de a forma  cetăţeni responsabili şi preocupaţi de mediul înconjurător. În cadrul acestei campanii au fost lansate concursuri de creație desene, machete, postere, și, în secundar, s-a procedat la aplicarea practică a cunoștințelor teoretice acumulate prin  precolectarea selectivă a deşeurilor la nivelul unităţilor de învăţământ participante în campanie și sădirea de copaci. Au fost colectate selectiv  deșeuri de hârtie-carton, plastic-PET, aluminiu-sticlă în cantități importante: în 2011 s-au colectat  peste 50.000 kg deșeuri, în 2012 s-au colectat peste 88.000 kg deșeuri, iar în 2013 doar în Etapa I s-au colectat peste 58.000 kg deșeuri. Dar mai multe despre campania noastră găsiți pe site-ul www.ecoatitudine.eu
magnifiercrosschevron-down