Harta tăierilor de păduri

Harta tăierilor de păduri este aplicaţia online publică din România în care se pot raporta tăierile de păduri, fie utilizând imaginile disponibile pe Google Maps, fie prin transmiterea informaţiei chiar de la locul faptei.

Tehnologiile integrate în hartă reprezintă o noutate pentru o cauză de mediu.

Spre deosebire de petiţii, proteste sau comunicate de presă, instrumentul online oferă publicului larg posibilitatea de a raporta tăieri de păduri de oriunde – de acasă, din timpul unei drumeţii în natură cu familia sau în timpul unei expediţii cu prietenii pe trasee montane. Astfel, Harta tăierilor de păduri oferă mai multor oameni ocazia să se implice în cauza pădurilor, în momentele şi locurile oportune pentru fiecare.

Harta tăierilor de păduri este o aplicaţie online realizată în cadrul “Plantăm fapte bune în România“, iniţiativă naţională de împădurire pe bază de voluntariat. Aplicaţia a câştigat atât premiul Best Hack for the Social Good în cadrul evenimentului Yahoo! Open Hack Europe 2011, cât şi distincţia Proud restarter din competiţia RESTART ROMANIA 2011.

În 2015, echipa de proiect a lansat în premieră pentru România aplicația pentru telefoanele cu sistem de operare Android, „Harta tăierilor de păduri”, disponibilă pe Google Play sub dezvoltatorul EcoAssist (asociația care reprezintă legal proiectul de împădurire). Aplicația pentru mobil permite persoanelor interesate să noteze coordonata GPS și să facă o fotografie cu telefonul din locul în care se constată tăierea de pădure.

Pot fi memorate si informații referitoare la gatere, pepiniere sau plantații în curs de înființare. De asemenea, se pot transmite informații suplimentare într-un câmp disponibil în acest sens.

Intră pe aplicaţie şi raportează o tăiere de pădure!

Start typing and press Enter to search