Până la 3,5% pentru păduri acum dar și pentru tine în viitor
Ne-am propus sa schimbăm mentalități și comportamente și credem că am reușit pentru că numărul celor care ne susțin crește de la an la an. Ne-am propus să contabilizăm cifre și rezultatele arată că munca noastră a dat roade – anul acesta împlinim 10 ani de activitate și numărăm deja 1.000.000 de puieți plantați. Ne-au fost alături aproape 45.000 de voluntari care, fie au plantat alături de noi, fie au redirecţionat 2% din impozitul pe venit. Anul acesta continuăm cu aceeași pasiune și dragoste pentru păduri. Iar primul lucru pe care îl putem face este să transformăm sumele primite (în cuantum de până la 3,5%) din impozitul pe venit în puieți.

Calculează singur ce înseamnă implicarea ta în 2020
Plantarea unui puiet şi îngrijirea lui până la reuşita finală costă echivalentul în lei a 3 euro. Un simplu calcul simplu îți arată câți puieți pot fi plantați, prin redirecţionarea a până la 3,5% din impozitul pe venit. De fapt, nu te costă nimic, doar câteva click-uri pe care, dacă le faci, te asiguri că această sumă nu merge automat la bugetul de stat. Poţi să ne ajuţi şi mai mult dacă îţi convingi rudele, prietenii şi colegii să ni se alăture.

Cum redirecţionezi până la 3,5% din impozitul anual datorat către pădurile plantate de noi: 

  • Completezi declaratia unica 230, disponibila aici
  • Tipărești în dublu exemplar și completezi datele tale;
  • Semnezi și depui la Administrația Finanțelor Publice de care aparții (lista aici) sau trimiți prin poștă/curier sau online un exemplar din formularele completate.

Cum vom folosi banii tăi

Și anul acesta vom organiza acțiuni de împădurire primăvara și toamna. Dacă vrei să fii plantator cu acte în regulă, te invităm să te înscrii la acțiune. Dacă alegi să fii donator, atunci plantăm noi pentru tine.

Important de ştiut

  1. Data limită pentru trimiterea formularului este 25 mai 2020;
  2. Dacă ai semnatură electronică, poți face tot procesul online;
  3. Administrația Financiară de care aparții este cea din localitatea de domiciliu (din cartea de identitate);
  4. Formularele sunt pretipărite cu datele fiscale ale Asociației EcoAssist, reprezentantul legal al inițiativei Plantăm fapte bune în România. Tu trebuie să completezi doar datele tale personale și să semnezi; rubrica “Suma” nu trebuie completată, inspectorul fiscal va face acest lucru.

Dacă deții un PFA sau obții venituri din profesii liberale, chirii și dividende, poți direcționa și tu până la 3,5% din impozitul pe venit către EcoAssist. Până pe data de 15 martie trebuie să depui personal la ANAF sau online prin Spațiul Privat Virtual ANAF (SPV) Declarația Unică privind impozitul pe venit pe anul anterior. La completarea declarației, la secțiunea VI, punctul B, utilizezi datele EcoAssist de mai jos:

Adresa: Str. Pitar Mos, nr. 27, etaj 5, ap. 16, sector 1, Bucureşti
CIF: RO 23094560
Cont bancar:  RO55 INGB 0000 9999 0786 9434

Vom planta pentru tine şi ne vom asigura că vei fi informat cu privire la pădurile noastre. Iar dacă vrei să devii plantator cu acte în regulă, te așteptăm la acțiunile din primăvară.

Îţi mulţumim pentru implicare!