2% de la tine înseamnă mult bine pentru păduri
Sunt 9 ani de când ne preocupă soarta pădurilor din România şi, înainte de toate, vrem să vă mulţumim pentru implicare. An de an, numărul celor care au ales cauza noastră pentru a redirecţiona 2% din impozitul pe venit a crescut.

Calculează singur ce înseamnă implicarea ta în 2019
Plantarea unui puiet şi îngrijirea lui până la reuşita finală costă echivalentul în lei a 3 euro. Printr-un calcul simplu, vei afla câţi copaci poţi planta, prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit. Tu alegi ce să faci cu această sumă, în caz contrar ea merge automat la bugetul de stat.

Cum redirecţionezi 2%

  1. Descarci declaraţia 230 pentru venituri/pensii;
  2. Tipăreşti în dublu exemplar şi completezi datele tale;
  3. Semnezi şi depui la Administrația Finanțelor Publice de care aparţii sau trimiţi prin poştă/curier sau online un exemplar al declaraţiei completate.

Important de ştiut

  1. Data limtă pentru trimiterea formularului este 15 martie 2019;
  2. Dacă ai semnatură electronică, poți face tot procesul online;
  3. Administrația Financiară de care aparții este cea din localitatea de domiciliu (din cartea de identitate);
  4. Formularele sunt pretipărite cu datele fiscale ale Asociației EcoAssist, reprezentantul legal al inițiativei Plantăm fapte bune în România. Tu trebuie să completezi doar datele tale personale și să semnezi;
  5. Rubrica “Suma” nu trebuie completată, inspectorul fiscal va face acest lucru.

Dacă sunteți deținători PFA-uri sau obțineți venituri din profesii liberale, chirii și dividende, ne puteți ajuta enorm: direcționați 2% din impozitul pe venit către EcoAssist. Până pe data de 15 martie 2019 trebuie să depuneți personal la ANAF sau online prin Spațiul Privat Virtual ANAF (SPV) Declarația Unică privind impozitul pe venit pe anul anterior. Vă identificați cu obiectivele noastre? La completarea declarației completați la secțiunea VI, punctul B, datele EcoAssist de mai jos:

Adresa: Str. Pitar Mos, nr. 27, etaj 5, ap. 16, sector 1, Bucureşti
CIF: RO 23094560
Cont bancar:  RO55 INGB 0000 9999 0786 9434

Ghidul oficial de completare a Declarației Unice îl găsiți aici

Noi vom planta pentru tine şi ne vom asigura că rămâi informat cu privire la pădurile noastre. Iar dacă vrei să ne cunoşti şi mai bine, îţi păstrăm şi un loc la plantare.

Îţi mulţumim pentru implicare!